València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Detinguda després de trobar 56 gossos en estat d'insalubritat en el seu habitatge d'Alacant

Els 56 gossos presentaven unes condicions higiènic-sanitaris lamentables, un dels quals estava dins d'una rentadora

Una dona de 56 anys ha sigut detinguda a Alacant per un presumpte delicte de maltractament animal després de rescatar la Policia Local en el seu habitatge a 56 gossos que presentaven unes condicions higiènic-sanitaris lamentables, un dels quals estava dins d'una rentadora en mal estat.

  

Segons un comunicat difós hui per l'Ajuntament, la intervenció va ser portada cap ahir per la Unitat Canina de la Policia Local, que va rescatar també en aquest pis, un baix del barri de Ciutat d'Assís, a tres nimfes, dos tortugues de terra, una fura, un colom i un gat.

  

El lloc on estaven tancats els cans, de les races ‘pomerania’, ‘bodeguero’, ‘chihuahua’, ‘washington’ i ‘westie’, presentava unes condicions d'abandó i insalubritat, i alguns dels animals tenien «evidents símptomes de desnutrició», segons fonts policials.

Un dels gossos estava dins d’una rentadora

  

L'habitatge i els gossos es trobaven en «un estat higiènic-sanitari lamentable amb restes d'excrements. A més, un dels cans va ser trobat a l'interior d'una rentadora en mal estat», assenyala la nota de premsa

  

La Unitat Canina de la Policia Local va iniciar la recerca després d'una denúncia d'un particular i immediatament es van traslladar els agents a l'immoble ahir a la vesprada.

  

En poder accedir a l'habitatge van comprovar inicialment que hi havia 25 gossos en el seu interior i, amb posterioritat, després d'una inspecció de diverses estades que estaven tancades, van localitzar als 31 restants

 

Quatre hores de rescat

  

«La situació en la qual es trobava l'habitatge era lamentable amb gossos per tots els racons», ha descrit la Regidora de Protecció Animal d’Alacant, Marisa Gayo, qui ha animat als ciutadans al fet que «denuncien per evitar el sofriment com el qual han viscut aquests cans», que han estat «tancats i en unes condicions pèssimes higiènic-sanitàries».

  

L'operatiu de rescat de la Unitat Canina es va allargar més de quatre hores fins que van poder localitzar a tots els animals, que no tenien les vacunes obligatòries i van ser traslladats a la Protectora d'Animals.

  

L'edil de Seguretat, José Ramón González, ha agraït a la Unitat Canina el «excel·lent» treball que està desenvolupant i ha anunciat que «s'està estudiant prendre mesures jurídiques per personar-se des de l'Ajuntament d'Alacant en aquest cas».