Els rescatadors de l’edifici esfondrat a Miami descarten trobar supervivents

Un edifici residencial de 12 plantes s'ha esfondrat parcialment
Un edifici residencial de 12 plantes s'ha esfondrat parcialment

 

El passat dijous 24 de juny, un edifici residencial de 12 plantes es va esfondrar parcialment en Surfside (Florida), al nord de Miami.

A les famílies que ho han desitjat els deixen visitar la zona 0 per a resar ací i retrobar-se d’alguna manera potser per última vegada amb els seus éssers estimats.

És un pas naturalment molt difícil, però humanament comprensible, especialment perquè en la vesprada d’este diumenge els equips de rescat els han parlat per primera vegada amb total franquesa, dient-los que solament s’estan trobant parts de cossos difícils d’identificar.

De fet, només han sigut identificats 9 cadàvers i queden 156 persones desaparegudes.

 

Per això, sembla molt improbable trobar senyals de vida, és a dir, han descartat ja la possibilitat de trobar supervivents.

 

Així i tot, s’ha obert en la vesprada d’este diumenge una franja entre els enderrocs, però és molt estreta.

 

Així, tot apunta al fet que ara es va a una operació molt llarga amb passos avant amb comptagotes i amb possibilitats d’èxit molt remotes.

 

La investigació sobre l’ensulsiada

 

Mentrestant, segueix la investigació sobre les causes de l’ensulsiada de l’edifici, en la qual podria participar la mateixa agència que va analitzar l’ensulsiada de les Torres Bessones de Nova York.

De fet, l’edifici que s’ha esfondrat té un altre bessó, a molt pocs metres. Es diuen les torres Champlain. La Sud és la que s’ha ensorrat per la meitat i la Nord és pràcticament idèntica. Les dos alçades en el 81.

A més, hi ha un tercer bloc que es va construir poc després. Tots ells van ser construïts pel mateix promotor i amb els mateixos materials, per això preocupa.

De fet, la torre que és idèntica s’ha desallotjat este diumenge per a evitar una nova desgràcia.