Estos són els millors restaurants de la ciutat de València per a menjar paella

Si vols tastar la millor paella valenciana, esta és la ruta infalible que hauràs de seguir (de la Malva-rosa al carrer del Mar)

Hi ha qui preferix l'arròs més solt i n'hi ha qui se l'estima més esclatat —per a gustos, ja se sap— però dur a gala el premi a la millor paella valenciana necessita per força fer-se amb l'or al Concurs Internacional de Paelles de Sueca. Realitzant-se cada any des del 1961 i amb motiu del «boom turístic», l'organització del concurs va tractar de posar ordre i marcar uns mínims en la internacionalització de la paella. Si més no, el concurs pretén unes bases comunes en la recepta del plat més típic de València. I el guardó ha anat a parar a llocs tan increïbles com L'Havana o Las Vegas. Per no cal creuar l'Atlàntic però per a tastar autèntiques paelles delicioses; València amaga diversos restaurants consagrats al plat valencià que es mereixen una visita obligada, de la Malva-rosa al carrer del Mar. Comencem el repàs:

1. La Pepica

  

  

De prestigi va sobrat, este restaurant. La Pepica va ser obert l'any 1898, a la platja de la Malva-rosa. I ahí continua, preparant exquisits arrossos que han delectat a Orson Welles, Ava Gardner i Ernst Hemigway (els anys 50 a Espanya donen per a molt de mite). La carta que et trobaràs allà no és lluïdora pel que fa a les innovacions, és típica, tradicional; orgullosa de presentar els plats de sempre fets com mai. Per la Pepica han passat moltes personalitats, des del Rei d'Espanya al torero Manolete, assegudes a les taules davant del mar per disfrutar d'un arròs deliciós. Un restaurant que, amb un poc d'imaginació, et convida a viatjar en el temps; la decoració del local no ha cedit a les modernors de cap època. Les cullerades d'arròs fan la resta.

Avd. Neptú, n. 6

46011 València

Telf: 963 710 366

www.lapepica.com

 

2. Casa Carmela

Sense eixir de la platja de la Malva-rosa trobem Casa Carmela, una altra parada obligada per a amants de la paella. Ja d'entrada la construcció convida a passar: una antiga casa típica de la platja valenciana. Salons envoltats de manises i parets plenes de socarrats; damunt la taula, blanca i de cotó ben planxat, un plat de paella que convida al tast. La fama dels seus arrossos ve de 1922, quan la casa era només una barraca que donava cobert als banyistes que s'acostaven al Mediterrani. Del cobert es va passar a donar menjar i d'ahí a establir-se en restaurant. Verdures de l'horta, el peix fresc i un deliciós arròs d'un dit de profunditat, cuinat amb llenya de saborós fumat. Casa Carmela continua igual de genial quasi 100 anys després d'oferir les primeres racions.

Isabel de Villena,155

46011 València

Telf: 963 710 073

www.casa-carmela.com

Façana del restaurant Casa Carmela, a la Malva-rosa | Façana del restaurant Casa Carmela, a la Malva-rosa

 

3. La Marcelina

La platja de València: epicentre dels grans temples de la paella; a les Arenes trobem el restaurant La Marcelina. Encara es troba davant el mar però s'ha revestit de modernitat per a acompanyar la sofisticació dels seus plats. Pel que fa als arrossos, la varietat és molt àmplia: una de les opcions duu el nom del restaurant, una elecció a l'estil de 'l'arròs del senyoret' a base d'arròs amb marisc pelat. La carta l'arrodonixen peixos frescos, carns, i ensalades amb productes de l'horta. Un viatge a la gastronomia tradicional valenciana en clau elegant.
 

Passeig de Neptú, 8

46011 València

Telf: 963 712 025

www.lamarcelina.com

Imatge interior de la Marcelina, als peus de la platja de les Arenes | Imatge interior de la Marcelina, als peus de la platja de les Arenes

 

4, La Riuà

20 varietats d'arròs diferent (perdó denou, un d'ells és 'fideuà de Gandia' i no compta). La Riuà manté l'encant discret dels llocs que no pretenen cridar l'atenció de ningú. A qui li agrada l'arròs de veritat ja el coneix, i per això torna; i qui de veritat vol menjar un arròs suculent demana consell, i 'La Riuà' sempre està en la llista de restaurants recomanats. Perdut enmig de la ciutat, el restaurant està ubicat fora del radar de la paella, ben lluny de la platja: al carrer del Mar número 27. Només creuar la porta d'entrada, l'ambient ja dona una idea ajustada del que li espera al comensal, és un lloc de decoració humil que no necessita demostrar res; ja ho fan els seus arrossos per ells.

Carrer del Mar, 27

46003 València

Telf: 963 914 571

www.lariua.com

Imatge de l'interior del restaurant La Riuà, al carrer del Mar de València | Imatge de l'interior del restaurant La Riuà, al carrer del Mar de València

 

5. Restaurante Navarro

L'última parada es fa al centre, un dels millors restaurants de paella també queda lluny de la mar. És el Restaurnate Navarro, i paga la pena entrar i demanar algun dels seus arrossos, en concret la paella valenciana. Generacions d'experiència viscuda en família apuntala l'ofici i el bon tracte al restaurant, en actiu des de l'any 1955. Les germanes Bayarri —tercera generació ja— han consagrat l'oferta de l'establiment a la gastronomia típica valenciana, fent servir productes frescos que vénen del Mercat Central o del Mercat de Russafa. Qualitat i origen a l'abast de la mà, per a oferir un producte típic executat amb mestria.

Arquebisbe Mayoral, 5

46002 València

Telf: 963 529 623

www.restaurantenavarro.com

La tercera generació familiar al front del Restaurante Navarro | La tercera generació familiar al front del Restaurante Navarro

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Llista: Els 6 millors cereals per desdejunar que pots comprar al súper" "LLISTA: Estes són les millors cremes per al rostre i... la primera només costa 2,99!"