El firer de Mislata diu que hi havia ancoratges i va entrar una ràfega de 80 km/h

Compartir:

Els firers estan "consternats" pel que entenen va ser "un accident", en el qual van morir dos xiquetes, lamenten l'ocorregut i se solidaritzen

El 4 de gener a Mislata es va produir un terrible accident en un castell inflable, on van morir  dos xiquetes Cayetana i Vera, A més de resultar ferits set menors més.

Segons la declaració judicial dels responsables de l’atracció, “l’atracció comptava amb els ancoratges corresponents per tots els seus costats i es va alçar del sòl quan va entrar una ràfega sobtada de quasi 80 km/h”.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Mislata va escoltar aquest dijous les declaracions del propietari i un altre responsable del castell inflable, citats com investigats per apreciar en ells indicis de responsabilitat en els fets, així com en l’enginyer tècnic que va signar els certificats de la instal·lació d’aqueixa atracció.

Pel costat esquerre, l’atracció estava ancorada a la base dels llits elàstics, i per la part per la qual es va alçar estava subjecte a diversos elements de subjecció, entre ells un banc, un fanal i unes tanques que tenien blocs de ciment, segons han informat fonts de la defensa dels firers.

El vent va elevar el castell dos vegades

El vent va elevar el castell un parell de vegades i els ancoratges van tibar l’atracció, però una ràfega sobtada de quasi 80 km/h que va entrar per la part dreta va trencar els ancoratges i l’atracció es va alçar del sòl.

A més, assenyalen que Protecció Civil no va avisar del risc de vent fort i que el firaire entra en l’aplicació meteorològica sempre que munta l’atracció i durant diverses vegades al dia per a conéixer la previsió de ràfegues de vent o de pluja; aqueix dia no va veure res que li alertara ni s’havia registrat vent en els moments previs al succés, per la qual cosa “no hi havia manera de poder-lo evitar“.

Els firaires estan “consternats” pel que entenen va ser “un accident“, lamenten l’ocorregut i se solidaritzen amb les famílies de les víctimes, i estan disposats a fer tot el possible per aclarir el succeït. En la seua declaració d’aquest dijous, van contestar a les preguntes de totes les parts, incloses les del fiscal i les acusacions.

Les fonts afigen que el propietari de l’atracció no va poder declarar davant la Policia inicialment perquè estava amb medicació i està en tractament psicològic pels fets. Després de les declaracions realitzades aquest dijous en el jutjat de Mislata que porta el cas, no s’han fixat noves citacions per als pròxims dies.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys