El foc ha cremat un 3% del paratge natural de las Hoces del Cabriel

Compartir:

Bombers i brigades forestals romanen en l'incendi de Venta del Moro, que evoluciona favorablement i es preveu que puga donar-se per estabilitzat hui

Aquest matí, dotacions de bombers i brigades forestals romanen treballant en la zona de l’incendi forestal de Venta del Moro, que evoluciona favorablement, segons ha informat el ‘112 Comunitat Valenciana’.

Al voltant de les 7 hores d’aquesta jornada treballaven sobre el terreny cinc dotacions de bombers i cinc brigades forestals. A més, s’han incorporat altres mitjans com quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat i dos autobombes. A les 9 hores ha eixit un helicòpter a la zona.

Es preveu que el foc que ha afectat Venta del Moro (Plana d’Utiel-Requena) puga donar-se per estabilitzat aquest mateix dijous. En les últimes hores no hi ha hagut rebrots i no queda flama des de les 18 hores de la vesprada del dimarts.

L’incendi forestal es va declarar diumenge passat i ha devorat en total 1.300 hectàrees de terreny, sobretot de pins i matolls. Un miler pertanyen al parc natural de las Hoces del Cabriel.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha confirmat que s’ha cremat un 3% del paratge, però afortunadament les flames no han aconseguit arribar a la zona de més alta protecció, la reserva de la biosfera declarada per la Unesco.

Durant la matinada 75 efectius han continuat refredant els punts calents del perímetre que s’han anat detectant a través d’un dron dotat amb una càmera d’infrarojos.

EL MÉS LLEGIT

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França

El Consell declara 2023 com a Any Nino Bravo

Es crea la comissió que aprovarà el programa general dels actes commemoratius pel cinquantenari de la mort del cantant valencià d'Aielo de Malferit

El Palauet de Monforte acollirà les cerimònies de benvinguda als nounats de València

La celebració d'estes cerimònies civils no implicarà el pagament de cap taxa, atés que no constituïxen actes administratius

L’atur puja al gener a la Comunitat Valenciana a 6.776 persones

L'augment, així i tot, és per davall de la mitjana estatal, que és del 2,49%
CatalanSpanish