Gasta 1.800 euros en gasolina amb una targeta municipal de l’Ajuntament d’Alacant

Compartir:

Un conductor posant gasolina al seu vehicle | Viaempresa

 

Este dimecres, en la ciutat d’Alacant, la Secció Tercera de l’Audiència Provincial ha condemnat a un funcionari de l’Ajuntament de la ciutat a una pena de huit mesos de presó i a la seua suspensió com a treballador públic, mentres dure la condemna, per gastar-se 1.800 euros en ficar gasolina en el seu cotxe amb una targeta del consistori.

 

La sentència, donada a conéixer pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), confirma la condemna imposada pel Jutjat penal número 3 per un delicte de malversació contra este funcionari. Es va gastar, sense autorització, 1.829,74 euros en carburant per al seu vehicle particular des de desembre de 2011 fins a setembre de 2012.

 

D’esta forma, la Sala desestima el recurs d’apel·lació interposat pel funcionari, que considerava que s’havia vulnerat el principi de presumpció d’innocència. I considera provat que el mecànic municipal, adscrit al parc mòbil de l’Ajuntament des de 1994, aprofitava que, pel seu treball, tenia accés a les targetes de carburant que s’utilitzaven per a repostar els vehicles oficials, i va utilitzar una d’elles sense cap autorització. Amb estes targetes va omplir de gasolina el dipòsit del seu vehicle particular en una gasolinera del Campello, principalment durant els caps de setmana.

 

El mecànic ha sigut condemnat com a responsable d’un delicte d’estafa a huit mesos de presó i a la inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu. També estarà suspés d’ocupació o càrrec públic durant el temps de la condemna. Per tant, l’acusat haurà d’indemnitzar Ajuntament d’Alacant, amb un import de 1.829,74 euros i a abonar els costos del procediment, inclosos els de l’acusació particular.

 

També pots llegir…

EL MÉS LLEGIT

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França

El Consell declara 2023 com a Any Nino Bravo

Es crea la comissió que aprovarà el programa general dels actes commemoratius pel cinquantenari de la mort del cantant valencià d'Aielo de Malferit

El Palauet de Monforte acollirà les cerimònies de benvinguda als nounats de València

La celebració d'estes cerimònies civils no implicarà el pagament de cap taxa, atés que no constituïxen actes administratius

L’atur puja al gener a la Comunitat Valenciana a 6.776 persones

L'augment, així i tot, és per davall de la mitjana estatal, que és del 2,49%
CatalanSpanish