Un home escapa d’un control policial i intenta atropellar a un agent en Burjassot

A partir del 15 de març es poden realitzar desplaçaments per tot Catalunya
A partir del 15 de març es poden realitzar desplaçaments per tot Catalunya

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Burjassot, en l’Horta Nord (València), a un home de 52 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, simulació de delicte i atemptat contra agent de l’autoritat, després de donar-se a la fugida en el seu cotxe, intentar atropellar a un policia i denunciar haver sigut agredit i no recordar res de l’ocorregut. 

 

Els fets van passar el divendres passat, cap a les 05.30 hores de la matinada, quan agents que prestaven servei de prevenció de la seguretat ciutadana van veure com un cotxe circulava en direcció contrària en una via d’un sentit. Els policies es van aproximar al turisme, però el seu conductor, en lloc de reduir la marxa, va emprendre la fugida a gran velocitat i ignorant els encreuaments de carrers, posant en perill la seguretat viària. 

 

El cotxe policial va conseguir pillar-lo, intentant limitar la mobilitat del turisme perquè no continuara amb la fugida, moment en el que el conductor va fer una maniobra evasiva, provocant que el cotxe policial impactara contra un fanal, produint-se danys en este. 

 

L’arrestat té antecedents policials

Els agents van baixar del cotxe, indicant al conductor que parara el motor, moment en el que este va reiniciar la marxa de manera brusca, intentant atropellar a un dels policies, i va conseguir fugir baixant amb el turisme per les escales situades des de la plaça de la Concepció Arenal cap a la plaça de Gómez Ferrer, abandonant el lloc a gran velocitat per l’avinguda de Blasco Ibáñez. 

 

Les investigacions dels agents van permetre trobar poc després al sospitós, qui unes hores després de l’ocorregut, a fi d’eludir l’acció policial, havia interposat una denúncia afirmant que quan va anar a pujar al seu vehicle, algú li va colpejar, despertant més tard a l’interior del turisme sense saber el que havia succeït durant les hores en què va tindre lloc la persecució. 

 

Per tot això, l’home va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, simulació de delicte i atemptat contra agent de l’autoritat. L’arrestat, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.