Quan i per què et poden multar per utilitzar el mòbil conduint?

Compartir:

 

L’objectiu d’estos canvis legislatius és generar un nou model de seguretat viària alineat amb la política de la Unió Europea i les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut per reduir, durant la pròxima dècada, un 50 per cent el nombre de morts i ferits greus en accidents de trànsit.

Un dels punts més importants, és la detracció de punts, que passen de 3 a 6, per conduir subjectant amb la mà, dispositius de telefonia mòbil. No cal utilitzar el telèfon, sinó que n’hi haurà prou amb la mera subjecció per estar incorrent en una sanció administrativa.

No només per utilitzar el mòbil, et multaran per subjectar-també

 

En este cas, la multa continuarà sent de 3 punts i 200 euros pel que fa a distraccions relacionades amb el dispositiu de mans lliures o els reproductors. Encara que la gran complicació serà que l’agent demostre que s’està fent ús del mòbil a pesar de no tenir-lo a les mans.

A continuació, enumerem alguns dels supòsits més destacats:

Ús del mòbil al cotxe
Portar el mòbil a la mà sense utilitzar mentre es condueix.
Ús del mòbil amb mans lliures generant una distracció mentre es condueix.
Ús del mòbil utilitzant manualment navegadors o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació.
Ús de mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres.
Conduir amb qualsevol tipus de casc d’àudio o auricular connectat a aparells reproductors de sons com el mòbil o qualsevol dispositiu receptor.
La sanció econòmica segueix sent de 200 €
Per tant, i encara que inicialment s’esperava un enduriment de la sanció econòmica, la multa pel mòbil segueix sent de 200 €, la sanció relativa al telèfon mòbil comporta la retirada de 6 punts del carnet, el doble dels 3 punts que es restaven del carnet del conductor sancionat.

Fins ara, tant l’article 18 del Reglament General de Circulació, com l’article 76 i l’annex II – referent a les infraccions que comporten pèrdua de punts – del text refós de la Llei sobre Trànsit, establien l’ús del telèfon mòbil com a infracció , i les seues corresponents sancions, amb expressions com «l’ús pel conductor amb el vehicle en moviment» i «conduir utilitzant» i «utilitzar manualment dispositius de telefonia mòbil».

L’apreciació sobre l’ús del mòbil pot obrir la porta a múltiples recursos

 

El problema principal que genera este tipus “d’expressions” és la indefensió que provoca al conductor, ja que la comissió de la infracció serà interpretada pel conductor, per l’agent que siga testimoni de la infracció, o el sistema automàtic que registre una prova visual.

Pel que, l’apreciació sobre l’ús del dispositiu també podria obrir la porta a múltiples recursos en via judicial perquè la tipificació de les infraccions siga clara i no es basen en meres apreciacions dels agents.

 

EL MÉS LLEGIT

Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

El president del Govern ha anunciat hui que dissol les Corts Generals i convoca les eleccions generals per al 23 de juliol.

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.