Quan i per què et poden multar per utilitzar el mòbil conduint?

Compartir:

 

L’objectiu d’estos canvis legislatius és generar un nou model de seguretat viària alineat amb la política de la Unió Europea i les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut per reduir, durant la pròxima dècada, un 50 per cent el nombre de morts i ferits greus en accidents de trànsit.

Un dels punts més importants, és la detracció de punts, que passen de 3 a 6, per conduir subjectant amb la mà, dispositius de telefonia mòbil. No cal utilitzar el telèfon, sinó que n’hi haurà prou amb la mera subjecció per estar incorrent en una sanció administrativa.

No només per utilitzar el mòbil, et multaran per subjectar-també

 

En este cas, la multa continuarà sent de 3 punts i 200 euros pel que fa a distraccions relacionades amb el dispositiu de mans lliures o els reproductors. Encara que la gran complicació serà que l’agent demostre que s’està fent ús del mòbil a pesar de no tenir-lo a les mans.

A continuació, enumerem alguns dels supòsits més destacats:

Ús del mòbil al cotxe
Portar el mòbil a la mà sense utilitzar mentre es condueix.
Ús del mòbil amb mans lliures generant una distracció mentre es condueix.
Ús del mòbil utilitzant manualment navegadors o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació.
Ús de mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres.
Conduir amb qualsevol tipus de casc d’àudio o auricular connectat a aparells reproductors de sons com el mòbil o qualsevol dispositiu receptor.
La sanció econòmica segueix sent de 200 €
Per tant, i encara que inicialment s’esperava un enduriment de la sanció econòmica, la multa pel mòbil segueix sent de 200 €, la sanció relativa al telèfon mòbil comporta la retirada de 6 punts del carnet, el doble dels 3 punts que es restaven del carnet del conductor sancionat.

Fins ara, tant l’article 18 del Reglament General de Circulació, com l’article 76 i l’annex II – referent a les infraccions que comporten pèrdua de punts – del text refós de la Llei sobre Trànsit, establien l’ús del telèfon mòbil com a infracció , i les seues corresponents sancions, amb expressions com «l’ús pel conductor amb el vehicle en moviment» i «conduir utilitzant» i «utilitzar manualment dispositius de telefonia mòbil».

L’apreciació sobre l’ús del mòbil pot obrir la porta a múltiples recursos

 

El problema principal que genera este tipus “d’expressions” és la indefensió que provoca al conductor, ja que la comissió de la infracció serà interpretada pel conductor, per l’agent que siga testimoni de la infracció, o el sistema automàtic que registre una prova visual.

Pel que, l’apreciació sobre l’ús del dispositiu també podria obrir la porta a múltiples recursos en via judicial perquè la tipificació de les infraccions siga clara i no es basen en meres apreciacions dels agents.

 

EL MÉS LLEGIT

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Mor Gleycy Correia, Miss el Brasil 2018, després d’una operació

La jove tenia tan sols 27 anys i portava dos mesos en coma per una cirurgia per a extirpar les amígdales que va acabar amb una greu hemorràgia ja a casa