Plouen pedres com no s’havien vist mai a les comarques del nord

Plouen pedres com no s'havien vist mai a les comarques del nord

En mig de l’estiu les comarques del nord van veure este dissabte ploure pedres d’un tamany que no havien vist mai i s’han despertat amb vidrieres trencades i cotxes damnificats. Són les destrosses més comunes ara per ara, a l’espera que es faça un balanç en profunditat dels desperfectes al camp.

Forats de la pedra en un cotxe

Les poblacions més afectades

Les poblacions més afectades per la intensa pluja i les tronades han sigut Benicarló, Atzeneta del Maestrat o Benafigos. L’Aemet ha informat que el tipus de pedra que va caure és el quatre, la categoria més gran, que es correspon a la grandària d’una nou o superior.

<

>

 

Un fenomen que no és habitual a les comarques del litoral

Este fenomen és més freqüent a les zones d’interior de la Comunitat Valenciana, però no és tan habitual a les comarques del litoral. De fet, l’observatori de Castelló de la Plana ha notificat les pedres més grans caigudes a la zona des que es van iniciar les observacions l’any 1945.

<

>

A primera hora d’este diumenge, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, ha donat per finalitzada la preemergència de nivell taronja per pluges i tempestes a les comarques del nord. El balanç de les precipitacions registrades segons les dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) és de fins a 42 l/m² a Vallibona, als Ports. I tot i que els pròxims dies es poden tornar a formar tronades a les comarques de l’interior, no s’espera que siguen ni tan intenses ni tan extenses com les de diumenge.

 

<

>