Detingut per profanar tombes en el cementeri de Xest

Compartir:

 

La Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria, en el marc de l’operació “DOBECOSE”, ha detingut a un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori, coaccions i contra els sentiments religiosos i el respecte als difunts en la localitat de Xest.

El passat 8 de gener, la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria va tindre coneixement de l’existència d’una denúncia sobre la profanació de diverses tombes en el cementeri de Xest. Un d’aquests taüts, fins i tot, estava obert deixant a la vista el cadàver.

La nit anterior a la interposició de la denúncia, un home va realitzar una trucada telefònica, al Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat Valenciana, manifestant que estava presenciant com uns joves intentaven forçar l’entrada del cementeri de Xest.

Els agents de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria van inspeccionar el lloc dels fets i, després d’una àrdua investigació, van aconseguir les proves i indicis necessaris per a esclarir el succeït.

Pel que el 18 de gener, van realitzar un registre en la localitat de Xest, en el domicili de la persona que va telefonar, el qual havia intentat inculpar a altres persones dels seus delictes. Trobant en l’habitatge més de 50 objectes funeraris i una pistola simulada.

L’objectiu de l’autor era sostraure el major nombre d’objectes valuosos de les tombes i cadàvers. Per a aconseguir els seus fins, va arribar a coaccionar a un altre home amb una pistola simulada, amb el qual convivia, perquè l’ajudara fent labors de vigilància en el cementeri.

Finalment, la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria va procedir a la detenció d’un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori, coaccions i contra els sentiments religiosos i el respecte als difunts en la localitat de Xest.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Requena.

EL MÉS LLEGIT

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Mor Gleycy Correia, Miss el Brasil 2018, després d’una operació

La jove tenia tan sols 27 anys i portava dos mesos en coma per una cirurgia per a extirpar les amígdales que va acabar amb una greu hemorràgia ja a casa