La pudor i el fem s’apodera dels veïns de la Marjaleria de Castelló

Compartir:

Desesperats és com es troben els veïns del Camí Primera Travessera de la Marjaleria de Castelló. I és que fa ja molts mesos que sofreixen en primera persona i de manera directa l’incivisme d’alguns irresponsables que han pres el seu carrer com a veritables abocadors d’enderrocs i escombraries, amb les molèsties, ja no sols estètiques sinó també de salubritat, ocasionades per esta pràctica il·legal i que és freqüent en diversos punts dels afores de la capital de la Plana.

Tiren el fem quan ningú els veu

Aprofitant el poc trànsit de persones per la zona i de l’abric i l’anonimat que els ofereix la nit, ja que gairebé tots estos abocaments es produeixen de matinada, “encara que alguns a plena llum del dia, sense cap pudor“, apunta una veïna, desenes de furgonetes, petites camionetes o vehicles particulars, no tenen objecció a amuntegar les seues despulles en este punt de la Marjaleria, molt pròxim al concorregut Camí La Plana, utilitzat per molts castellonencs no sols per als seus desplaçaments fins al Grau o Benicàssim sinó també, amb els nous carrils per a vianants i bicicletes, per a posar-se en forma o, simplement, gaudir d’un passeig.

Poc a poc

Tot va començar amb xicotetes bosses d’escombraries, alguns enderrocs… però això ja s’ha convertit en tot un abocament il·legal en plena via pública, no és camp ni cap zona recòndita. Estem en el Camí Travessera, a només 50 metres del Camí La Plana, i hi ha tantes escombraries que per a poder passar dos cotxes –la via és de doble sentit– un d’ells ha d’apartar-se perquè els abocaments ocupen mig carrer“, descriu una de les veïnes afectades.

Els abocaments creixen

Els afectats es posen sovint en contacte amb l’Ajuntament de Castelló i amb el servei de recollida, però després d’endreçar-se la zona en pocs dies els abocaments tornen a créixer ràpidament. És un bucle, de moment, sense solució per a uns veïns que demanen, a més de la freqüent neteja del seu entorn, més vigilància policial per a tractar d’identificar als causants d’estos abocaments il·legals. Per les restes que abandonen en plena via pública podria tractar-se de persones que executen obres sense llicències, amb el que han de desfer-se dels enderrocs de manera clandestina.

Gran impotència

Els veïns del Camí Primera Travessera ja han sol·licitat cita amb el consistori per a exposar directament les seues queixes a les autoritats, mentre els serveis de recollida de residus van posant pegats a este problema d’incivisme. L’última, en la nit del passat dijous, després que els veïns alertaren una vegada més del gran volum de les escombraries acumulades. “Ens van buidar la zona (com s’aprecia en les imatges superiors). Està millor, però net no està”, exposa un altre dels afectats, que espera “una solució definitiva” perquè esta situació deixe d’afectar el dia a dia dels veïns, que denuncien greus problemes d’insalubritat.

Rates i ratolins

Ja no és només les escombraries. Cada vegada podem veure com campen a pler els ratolins que acudeixen a l’abocament a la recerca d’aliment“, diu un altre veí del Camí Travessera que va captar amb la seua cambra a una rata de grans dimensions (imatge superior) campant a pler per sobre de les despulles.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.