Rebaixen dos anys la pena al condemnat per intentar assassinar a la seua exparella amb un explosiu en Elx

Compartir:

El Tribunal Suprem ha reduït de 15 a 13 anys la pena de presó imposada a un home que va intentar assassinar a la seua exparella en Elx amb un explosiu fabricat per ell mateix, segons informa Efe.

 

  

La sentència, del passat 31 d'octubre, establix que la Secció Primera de l'Audiència d'Alacant es va excedir en el càstig després de fixar en un dia de presó «més del que permet el marc legal».

 

 

La Secció Primera de la Sala del Penal del Suprem entén que la pena de presó de 13 anys és més proporcional «atenent la gravetat de la conductora de l'acusat que ha intentat matar a la seua excompanya mitjançant una dinàmica delictiva complexa i planificada de què va derivar un resultat lesiu grau». 

  

  

Els fets ocorregueren el 10 de novembre de 2014 quan la víctima va resultar ferida per la deflagració d'un artefacte explosiu que la seua exparella sentimental, mecànic especialitzat en electrònica, havia muntat en el reposacaps del seient del conductor del seu cotxe. 

  

 

La condemna final 

La conductora va patir la perforació d'un timpà i diverses lesions en el cap i l'esquena, lesions que requeriren una intervenció quirúrgica i un tractament mèdic posterior.

  

A més, dels 13 anys també està condemnat a 20 anys d'allunyament i a indemnitzar a la víctima amb més de 32.000 euros.

EL MÉS LLEGIT

L’AVL acosta la figura de Fuster al professorat i l’alumnat de la Hofstra University de Nova York

L’acadèmica, Vicenta Tasa, ha impartit la conferència “Joan Fuster davant la jerarquia lingüística a l’Estat espanyol”

Mor el xiquet d’11 anys que havia caigut d’un cinqué pis practicant ‘parkour’

El menor havia sigut traslladat ja a l'hospital General Universitari Doctor Balmis d'Alacant, donada la gravetat del seu estat, des de l'hospital Marina Baixa de La Vila Joiosa on va ser conduït en un primer moment

Quasi 850.000 vacunats contra la grip en la Comunitat Valenciana

Per províncies, ja s'han immunitzat contra la grip 100.879 persones a Castelló, 433.017 a València i 312.837 persones a Alacant

Detingut per agredir a la seua parella, retindre-la a casa i amenaçar-la amb una pistola

Els agents van localitzar l'arma de foc, de 9 mm, a l'interior de l'habitatge on es va produir l'agressió, a més d'un ganivet de carnisser, dues bàscules de precisió i haixix