El Suprem dona la raó a les entitats bancàries i no considera un abús ni una falta de transparència el IRPH

El tribunal ha acabat dictaminant que no té nul·litat, ja que es considera un índex oficial

Los afectados por el IRPH han recibido un duro golpe.
Els afectats pel IRPH han rebut un colp dur.| Revista Immueble

El Tribunal Suprem ha dictaminat que la mera referència d'una hipoteca a un índex oficial com és l'IRPH (Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris) no implica falta de transparència ni és un abús, per la qual cosa no cal anul·lar eixos contractes per eixa mera raó, tal com defensen els bancs.

El ple de la Sala civil de l'alt tribunal ha tractat avui la primera causa sobre una possible nul·litat d'una hipoteca per l'ús del IRPH, emprat per diverses entitats financeres espanyoles per a calcular el valor de la quota mensual que han de pagar els clients. I ha fallat que no cap a la nul·litat.

Concretament, el Ple de la Sala Civil del Tribunal Suprem ha estimat el recurs de cassació interposat per Kutxabank contra una sentència de l'Audiència Provincial d'Àlaba que declarava nul·la la clàusula d'interés d'un préstec hipotecari per estar referenciada a este índex.

Així ho ha donat a conèixer en un comunicat l'alt tribunal, que ha informat als procuradors de les parts de la fallada i que publicarà el text íntegre de la sentència en els pròxims dies.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari