Qui era Zodiac Killer? Investigadors identifiquen a l’Assassí del Zodíac

Compartir:

 

Descobreixen i revelen la identitat de “l’Assassí del Zodíac”, conegut com a “Zodiac Killer” en anglés, un dels assassins en sèrie més temuts, intel·ligents i buscats en la història dels Estats Units.

D’acord amb una investigació realitzada per un equip de més de 40 detectius, periodistes i oficials d’intel·ligència militar, anomenat els ‘Case Breakers’, el famós assassí en sèrie responia al nom de Gary Francis Poste, qui va morir en 2018.

“L’Assassí del Zodíac” va acabar amb la vida de cinc persones en l’Àrea de la Badia de San Francisco, Califòrnia, mentre que altres dos de les seues víctimes van aconseguir sobreviure.

Per part seua, la policia de Riverside (Califòrnia) assegura que continua investigant qui està darrere d’este assassí en sèrie, a pesar que este grup independent d’investigadors haja assegurat que han resolt el misteri sobre la seua identitat.

Segons la seua pàgina web, The Case Breakers és una entitat sense ànim de lucre que té tres objectius: resoldre casos oberts, finançar més equips de voluntaris i promoure les carreres en totes les branques del servei públic. Compta amb el suport de socis governamentals i empresarials.

El grup “The Case Breakers”, conformat per antics investigadors policials, va dir que qui s’amagava darrere del personatge conegut com a ‘Zodiac Killer’ era Gary Francis Poste, i que va morir en 2018. Van afirmar haver arribat a eixa conclusió utilitzant nova evidència física i forense i amb l’ajuda de testimonis presencials, segons un comunicat de premsa.

 

Zodiac Killer: La història de l’assassí serial que va terroritzar als EUA

 

Entre finals de la dècada dels 60s i inicis dels 70s, “l’Assassí del Zodíac” va acabar amb la vida de cinc persones. El subjecte solia enviar cartes a diversos diaris informant i detallant els seus crims, mateixes que signava amb una creu sobre un cercle per a reforçar el seu sobrenom.

Malgrat que només se li atribueixen cinc morts de manera oficial, a través d’una nota, “Zodiac” va confessar l’assassinat de 37 víctimes en total. Totes les notes que l’assassí va deixar estaven escrites en codis que dificultaven a les autoritats poder donar amb el seu parador.

En una carta xifrada pel professor de secundària Donald Harden i la seua esposa, Battye, “l’Assassí del Zodíac” va expressar que li “agradava” matar a la gent perquè era “molt divertit”:

“És més divertit que matar a animals salvatges en el bosc perquè l’home és l’animal més perillós de tots”.

En 1974, les cartes van cessar.
 

EL MÉS LLEGIT

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils