Compte amb el vent en alguns punts, però cap de setmana de calma i fred més normal

Imatge d'una sortida de sol al mar de València

Cap de setmana de sol, vent en alguns punts i TºC normalitzades | M. Nieves Sánchez


Rebre les notícies de València Diari

 

El fred, juntament amb les nevades intenses en zones interiors, ha sigut el gran protagonista d’estos primers dies de l’any en casa nostra i, a poc a poc, pareix que anem recuperant valors més normals per a l’època. De fet, este cap de setmana el fred serà més típic, tot i que de nit seguiran les refrescades en tot l’interior, localment fortes en l’extrem oest. En canvi, al migdia l’ambient serà més suportable, amb moltes màximes de 10º a 15º, inclús més altes diumenge en la costa.

 

L’altra notícia del cap de setmana serà el vent de mestral, que bufarà amb moltes ganes en les comarques de Castelló i zones elevades de la resta de la meitat nord del territori valencià. De forma més feble, també es deixarà sentir en la província de València. A demés, hi haurà algunes boires matinals en l’interior, localment gelades. El sol dominarà en conjunt, amb més intervals de núvols divendres.

 

Sol, fred típic i boires

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt, tot i que divendres arribaran alguns intervals de núvols, especialment a partir del migdia, però que no deixaran precipitacions. En canvi, la resta del cap de setmana, el cel estarà seré en conjunt, amb només l’aparició d’algunes boires matinals en zones de l’interior que poden ser gelades.

 

Mapa de previsió a València el 15 de gener del 2021

Mapa de previsió per a este divendres | Aemet

 

Però un dels protagonistes de la meteorologia del cap de setmana serà el vent de mestral, ja que, poc o molt, anirà bufant durant tots els dies amb ràfegues que poden ser fortes en les comarques de Castelló i en zones elevades de la resta de la meitat nord. De forma més feble, este vent de nord-oest també es deixarà sentir en les comarques de València.

 

El dia menys ventós serà dissabte, sobretot la segona meitat de la jornada, mentres que divendres i diumenge és quan les ràfegues serien més intenses. En este sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet)alertes activades per vents:

 

Mapa d'alertes per vent a València el 15 de gener del 2021

Mapa d’alertes per vent fort a este divendres | Aemet

 

Pel que fa a les temperatures, viuran en una muntanya russa. Pujaran un poc divendres per a tornar a recular dissabte, mentres que diumenge podrien pujar clarament. Màximes en conjunt de 10º a 15º divendres i dissabte, però diumenge moltes es mourien entre els 13º i 17º prop de la costa, localment més altes. Només quedaran més curtes en zones interiors enclotades. Les nits seguiran sent fredes de ple hivern, amb refrescades generals en l’interior.

 

Canvis la setmana que ve

De cara a la setmana vinent, pareix que la començarem sense grans canvis, a l’espera que a mitjans de setmana arribe un front atlàntic que ens portaria alguns arruixons i vents del sud i ponent reescalfats que farien pujar les temperatures. Una situació que haurem d’anar seguint en pròximes jornades.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies