Un simulacre de rescat de dos banyistes mesura la capacitat de reacció dels mitjans de la platja del Cabanyal

VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

La platja del Cabanyal de València ha sigut l’escenari d’un simulacre de salvament de dos banyistes que la Regidoria de Platges ha realitzat per a comprovar la reacció i els temps de resposta dels recursos humans i materials del dispositiu de salvament i socorrisme desplegat en la zona, baix la coordinació de Cruz Roja.

En este assaig, que s’ha dut a terme a les 11.30 hores, s’ha evidenciat la coordinació de la Policia Local i el Centre de Coordinació de Cruz Roja (COA) necessària per a rescatar a les persones en perill d’ofegament, ha informat el consistori en un comunicat.

Les persones que es trobaven durant el matí d’aquest dimecres a la platja han presenciat com dos banyistes tenien problemes a la zona de bany. Immediatament, Cruz Roja ha activat, entre altres recursos, dos motos aquàtiques, dos ambulàncies i un quad, amb la col·laboració d’agents de la Policia Local.

La regidora de platges, Mónica Gil, que ha presenciat l’escena junt amb la presidenta local de Cruz Roja a València, Nieves Diez, ha assegurat que gràcies al desplegament de mitjans d’aquest dispositiu els banyistes “poden gaudir del mar amb completa seguretat, amb un ampli horari de cobertura i amb serveis adaptats per a les persones amb diversitat funcional”.

“Estos exercicis de rescat ens permeten posar en pràctica la coordinació dels equips desplegats en la platja i mesurar els temps de resposta des que un banyista es troba en perill en l’aigua fins que està fora de perill i derivat a hospitals”, ha apuntat.

La Regidoria de Platges va activar este dispositiu de salvament i socorrisme de les platges de València el passat 1 de juny. Des de llavors està operatiu des de les 09.00 fins als 20.00 hores en les platges del nord, mentre que en les platges del sud de la ciutat l’horari d’este servici és de 10.30 a 19.00 hores.

En total, Cruz Roja desplega, diàriament, a més de 100 professionals del salvament, entre socorristes aquàtics, patrons d’embarcació, personal tècnic d’emergències sanitàries, medicina i infermeria, així com auxiliars de bany adaptat.

A més, l’operatiu, que exactament compta amb 160 persones, està recolzat per ambulàncies i vehicles d’emergències i les 16 postes localitzades en els 19 quilòmetres de platja urbana des de Malvarrosa fins al Perellonet.

Amb tot això, la Regidoria de Platges aposta per vetlar per la seguretat i la protecció de les persones “en tot moment”. Per això, posa èmfasi en la prevenció d’accidents en matèria de salut, a més de la conscienciació ciutadana en la protecció de l’entorn.

Després del simulacre, Mónica Gil ha indicat: “Podem afirmar que les platges de València compten amb un dels servicis de vigilància i socorrisme més segur d’Espanya, ja que com s’ha comprovat les persones són ateses en menys de quatre minuts des de l’albirament”.

ÚLTIMES NOTÍCIES