Vacuna de Janssen: quines persones la rebran i dosis necessàries

L’arribada de la vacuna de Janssen, la primera monodosi, és qüestió d’hores. El Ministeri de Sanitat preveu que este dimarts arriben les primeres 300.000 dosis del sèrum, la qual cosa suposarà un important suport a la campanya de vacunació a Espanya.

“L’objectiu a aconseguir, el 70% al llarg de l’estiu, si pot ser de les dos dosis, està a l’abast de la mà i és fonamental, davant un nou repunt de casos, que siguen les vacunes les que li guanyen temps al virus”, va destacar la setmana passada la ministra Carolina Darias.

 

Quina tecnologia s’utilitza en la vacuna de Janssen?

 

Però, què hem de saber sobre la vacuna de Janssen? És la quarta a arribar al nostre país una vegada autoritzada per la Comissió Europea l’11 de març de 2021 després de la minuciosa revisió a la qual totes les vacunes se sotmeten per part de l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

Per tant, se sumarà a les que ja s’administren al nostre país: Pfizer, Moderna i AstraZeneca.

La tecnologia que utilitza és similar a l’empleada per AstraZeneca. És una vacuna de vector víric. És a dir, per a activar el sistema immune usa un vector viral que ha sigut modificat per a ser innocu. Dins d’este virus inofensiu diferent del coronavirus, s’introdueix la informació genètica necessària perquè el cos humà produïsca anticossos enfront de la proteïna S del SARS-CoV-2.

És una vacuna que necessita emmagatzemar-se i transportar-se a baixes temperatures (-25°), un manteniment una mica més senzill que el que s’utilitza per al fàrmac de Pfizer, però més complex si ho comparem amb AstraZeneca.

ÚLTIMES NOTÍCIES