Un visitant del Louvre ataca a ‘La Gioconda’ llançant-li un pastís

Compartir:

L'agressor, que va entrar al museu en una cadira de rodes, va llançar un pastís que va xocar contra el cristall que protegeix l'obra

És l’últim atac a l’obra de Leonardo da Vinci. Ningú podia imaginar que el turista, en cadira de rodes, anava a llançar-li un pastís a ‘La Gioconda’. El pastís ha xocat contra el cristall blindat que protegeix l’obra de la Mona Lisa. Després l’home, que portava perruca i una gorra, s’ha alçat de la cadira en la qual va entrar i ha llançat roses al voltant, abans que la seguretat del Museu l’obligara a abandonar la sala.

L’incident ha sigut gravat pels molts turistes que abarroten la sala especial que alberga al famós quadre, convertit en un dels principals reclams del museu parisenc. Encara que no ha patit cap mal, l’agressió no ha tardat a viralitzar-se i ocupar els titulars de tot el món. No han transcendit ni la identitat ni els motius que han portat a l’home a actuar així. Encara que els testimonis asseguren que l’agressor llançava proclames a favor del planeta mentre els vigilants del museu li expulsaven.
Els empleats del museu han netejat després el cristall.


La Gioconda, de Leonardo da Vinci, és un dels principals reclams del museu parisenc. No han transcendit ni la identitat ni els motius que han portat a l’home a actuar així.

Altres atacs

Aquest no és el primer atac que pateix l’obra de Leonardo da Vinci. L’agost de 2009, una turista russa li va llançar una tassa de te, que es va trencar contra la vitrina que la protegeix.

En 1974, mentre estava exposada en el Museu Nacional de Tòquio, una dona va usar un esprai de color roig per a atacar-lo, però no va arribar a danyar el quadre.

En 1956 un home va llançar àcid al quadre, danyant la seua part inferior. A la fi d’aqueix mateix any, un pintor bolivià va tirar una pedra contra l’oli i va aconseguir trencar el cristall que el protegia provocant un lleuger mal a l’obra.

Encara que potser el major esglai que va patir ‘La Gioconda’ va ser quan la van robar en 1911. El culpable va ser Vincenzo Peruggia, un extreballador del Louvre, va eixir amb el quadre amagat a la seua roba. El primer que es va fer va ser acusar altres pintors com Guillaume Apollinaire o Pablo Picasso, però no tenien proves contra ells. Als dos anys es va trobar el llenç, a Itàlia, quan el lladre va voler vendre’l a una galeria de Florència.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys