Una xiqueta de 4 anys salva la seua mare després de patir una crisi epilèptica a València telefonant a Emergències

Una xiqueta de 4 anys va telefonar ahir als serveis d’emergència mentre la seua mare patia una crisi epilèptica a València.


Rebre les notícies de València Diari

Ahir a les 21.30 hores, es va sol·licitar la intervenció del CICU per assistir a una dona que estava patint una crisi epilèptica al seu domicili a València.

La telefonada d’emergència al 112 la va fer la seua filla de 4 anys, que demanava ajuda per a la seua mare perquè “no podia parlar i li passava alguna cosa”, segons indicava a l’avís.

Des del CICU, una infermera va contactar amb la nena qui li va poder explicar amb les paraules com es trobava la seua mare i es va activar immediatament una unitat del SAMU.

La infermera va mantindre la comunicació amb la xiqueta i una poquet abans de l’arribada del SAMU, la mare es va recuperar parcialment i va poder transmetre que patia epilèpsia.

Una vegada al lloc, l’equip mèdic del SAMU va assistir la dona de 32 anys, per crisi epilèptica recuperada. Posteriorment, va ser traslladada a un centre hospitalari de València, en una ambulància SVB.

És destacable l’actuació d’aquesta xiqueta que va ser conscient de la importància del que passava i va alertar per ajudar la seua mare.

Cal assenyalar la rellevància d’ensenyar també als xiquets que davant de qualsevol emergència han de telefonar al 112 i explicar com puguen el que està passant davant d’ells.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies