Publicades les bases per a triar la nova direcció de l’IVAM

Els responsables del Belles arts de València, el Thyssen i el MACA formaran part de la Comissió de Valoració

VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les bases del procediment per a triar a la nova persona que dirigirà l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), càrrec vacant des de la dimissió de Nuria Enguita i les labors de la qual ha realitzat la directora adjunta, Sonia Martínez.

Les persones candidates hauran de reunir, a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, diversos requisits, entre ells estar en possessió d’una titulació universitària amb nivell de grau o equivalent.

Podran presentar-se aspirants de totes les nacionalitats que acrediten almenys tres anys d’experiència en nivells directius o de responsabilitat en àmbits relacionats amb l’art modern i contemporani en el sector públic o privat. Així mateix, hauran d’adjuntar almenys tres referències de persones de reconegut prestigi internacional en l’art modern i contemporani.

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils –s’exclouen del còmput d’aquests dies els dissabtes, els diumenges i els declarats festius–, a explicar a partir de demà, precisen les bases consultades per Europa Press.

El projecte de direcció que aporten les persones candidates prendrà com a punt de partida el concepte de museu elaborat pel Consell Internacional de Museus, com una institució sense ànim de lucre, permanent i al servei de la societat, que investiga, col·lecciona, conserva, interpreta i exhibix el patrimoni material i immaterial.

La proposta anirà referida a un període de cinc anys, haurà de tenir una extensió màxima de 30 fulles i estar redactada en alguna de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana i en anglès.

I haurà de prestar especial atenció a les següents fites: Espai d’avantguarda i creativitat ; Gestió de la col·lecció; . Procés d’internacionalització; la seu de l’IVAM a Alcoi i la gestió del procés de compra d’obres artístiques que vagen completant el discurs de la col·lecció del museu.

CODI DE BONES PRÀCTIQUES

Per a triar al nou responsable, es constituirà una Comissió de Valoració encarregada de la valoració de les candidatures presentades de conformitat amb el que es disposa en el Codi de Bones pràctiques en la Cultura Valenciana, que “garantirà la presència de representants de l’administració pública titular, dels membres de la societat civil i d’experts i científics”.

En concret, estarà integrada per la persona que tinga atribuïda la coordinació, supervisió i control de les entitats que integren el sector públic instrumental cultural adscrit a la Conselleria amb competència en matèria de Cultura, que exercirà la presidència de la Comissió de Valoració i en cas d’empat tindrà vot de qualitat; i la persona titular de la Direcció general amb competència en matèria de Museus.

També per dos membres de la societat civil: Salomé Cuesta (Vicerectora d’Art, Ciència Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València) i Ester Alba (Vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València); i 3 persones expertes i/o científiques: Rosa Castells González (responsable del MACA ‘Museu d’Art Contemporani d’Alacant’ i conservadora de les col·leccions municipals d’Alacant); Pablo González Tornel (director del Museu de Belles arts de València) i Guillermo Solana Díez (director del Museu Thyssen de Madrid).

Les funcions de Secretaria les realitzarà la persona que exercisca el Servei de Coordinació Cultural de la conselleria amb competència en matèria de Cultura, amb veu però sense vot.

Entre els mèrits que es tindran en compte figuren la formació i especialització en art modern i contemporani acreditada a través de la realització d’activitats artístiques i/o culturals i amb la possessió de titulacions relacionades amb la matèria; els treballs científics, d’investigació i publicacions de la temàtica; l’experiència professional; el coneixement de la producció artística valenciana i implicació amb la mateixa; estar en possessió de formació o haver participat en activitats encaminades a fer complir l’article 26 de la Llei Orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes; i demostrar durant la fase d’entrevista el domini de les llengües cooficials de la Comunitat Valenciana, així com de llengües estrangeres. En el cas de llengües cooficials si no s’acredita el seu domini, el candidat seleccionat assumeix el compromís d’adquirir este coneixement.

La puntuació màxima a obtenir per les persones aspirants per la valoració dels mèrits aportats i el projecte presentat serà de 60 punts, representant el 60 per cent del total de la puntación del procediment selectiu, requerint-se d’una puntuació mínima de 40 punts per a poder ser seleccionat per a la fase d’entrevista.

ÚLTIMES NOTÍCIES