Mazón demana ‘solidaritat i rigor’ en política migratòria i exigix recursos al Govern: ‘Estem a la vora del col·lapse’

ALACANT, 8 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha demanat “solidaritat i rigor” en la política migratòria, que considera que ha de ser “qüestió d’Estat” i fer-se “sense demagògia”, al mateix temps que ha exigit més recursos al Govern, perquè els centres d’acolliment de la Comunitat Valenciana estan “a la vora del col·lapse”.

Així s’ha expressat este divendres el cap de l’Executiu valencià en declaracions als mitjans de comunicació a Benidorm, en ser preguntat per la posició del Consell respecte a l’acolliment i repartiment entre comunitats de menors migrants.

Sobre este tema, Mazón ha assenyalat que estudiaran la proposta del Govern central i l’estudiaran “amb la profunditat i la serietat que mereix un dels assumptes més importants que Espanya i la Unió Europea tenen estos moments damunt de la taula”. “Cal fer-ho sense demagògia, crec que és una qüestió d’Estat i crec que tots hem de fer un esforç per no assenyalar amb el dit l’ull d’una altra administració, encara que siga d’un altre partit. És un assumpte suficientment seriós com per a analitzar-ho bé. Des de la solidaritat, per descomptat, però també des del rigor”, ha sostingut.

En este sentit, ha apuntat que els centres de la Comunitat Valenciana estan “desbordats”, encara que ha precisat que “no al nivell de Canàries”, però ha insistit que els centres estan “per sobre de la seua capacitat d’ocupació”, amb un 170 per cent d’ocupació, segons ha afirmat.

“Ací estem a la vora del col·lapse també, en els nostres centres i tot això s’ha de posar damunt de la taula. Ho dic amb preocupació, des d’una sensació que crec que encara falta en aquests moments de política d’Estat, que no siga una política de confrontació, que siga una política de responsabilitat, que siga una política no partidària i que d’una vegada el Govern ens diga per on vol anar”, ha sostingut Mazón.

En la mateixa línia, ha insistit que hi ha autonomies que estan “desbordades”. “Per tant, l’esforç que se’ns pot o se’ns ha d’exigir a uns o a uns altres és un esforç conjunt. Hem de fer-ho tots junts, crec que fa falta menys demagògia , menys política de trinxeres en aquest camp i més sentit comú i més profunditat i més altura”, ha reiterat.

“Hem molt més esforç del que ja fins i tot ens tocava, amb recursos que no tenim, amb recursos que el Govern no posa a la nostra disposició”, ha censurat.

ÚLTIMES NOTÍCIES