Finalitza la rehabilitació de l’antic Col·legi Major Lluís Vives després de tres anys i 19 milions de pressupost

El nou ‘Espai Vives’ permetrà a la UV disposar d’un centre per a orientació laboral i actes culturals

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

L’empresa valenciana Fulton ha finalitzat les obres de rehabilitació de l’antic Col·legi Major Lluís Vives a València, uns treballs que s’han perllongat per espai de tres anys i que han disposat d’un pressupost pròxim als 19 milions d’euros.

Amb la finalització dels treballs naix així el nou ‘Espai Vives’ amb el qual la Universitat de València disposa d’un centre on, a més dels servicis d’orientació o inserció laboral per a l’alumnat, també podrà albergar actes culturals en diverses sales polivalents situades en la planta baixa, segons ha informat l’empresa rehabilitadora en un comunicat.

L’immoble original, dissenyat per l’arquitecte Javier Göerlich i declarat Bé de Rellevància Local, ha conservat tots els elements arquitectònics “clau”. Les accions executades, seguint el projecte de l’arquitecte José María Tomás Llavador, han anat des del reforç de l’estructura de l’edifici fins a la rèplica dels sostres i de les escales de marbre, passant per la instal·lació d’una fusteria exterior que imita l’original, fins al trasllat de diversos arbres de la façana que estaven danyant el mur del recinte.

Pel que fa a les instal·lacions, explica que s’ha apostat per la “eficiència i l’estalvi energètic així com el confort dels usuaris/es”. Tota la maquinària s’ha instal·lat en la planta soterrani per la impossibilitat de fer-ho en les cobertes en ser espais protegits i s’ha realitzat una cobertura acústica dels equips situats en el pati interior de la planta baixa.

Així mateix, s’han situat dos equips d’aerotermia per a l’aigua calenta sanitària (ACS) i un sistema de gestió centralitzat des del qual es controla, a més de la climatització, el sistema contra incendis i la il·luminació, que és de tipus led i regulable amb sondes de presència i lluminositat mentre que el disseny lumínic de l’espai exterior compta amb sis mastelers i quasi 50 proyectores.

El sòl de l’accés a l’edifici està realitzat a força de pedres xicotetes que van ser retirades, portades a una pedrera per a restaurar-les i voltes a col·locar, una a una, en el seu lloc actual.

A més s’ha instal·lat un dipòsit enterrat de 5.000 litres per a la recollida de l’aigua de pluja que posteriorment s’aprofita per al reg dels arbres i parterres de la urbanització.

L’accessibilitat és un altre dels aspectes que s’han millorat. L’edifici disposa de quatre ascensors, dos de recent instal·lació, i un montacargas així com de diverses rampes d’accés metàl·liques per a persones amb mobilitat reduïda. La seguretat de l’edifici també s’ha reforçat i compta amb un sistema d’intrusió de tecnologia sense fil i un circuit tancat de televisió.

ÚLTIMES NOTÍCIES