El PSPV demana portar al Tribunal de Comptes ‘les irregularitats comptables’ de Vox a l’Ajuntament

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

El PSPV-PSOE a l’Ajuntament de València ha anunciat este dimecres que presentarà una moció en el pròxim ple del consistori perquè l’administració local “eleve al Tribunal de Comptes l’informe de l’interventor general on se certifica que Vox ha ingressat des d’un compte extern prop de 17.000 euros que van desaparèixer del compte del grup municipal durant el període electoral i que no han pogut justificar”.

Així ho ha avançat el portaveu socialista, Borja Sanjuán, que ha indicat que esta situació és “extremadament greu” perquè “pels terminis podria inscriure’s en un indici de finançament irregular de la campanya electoral de Vox a la ciutat amb recursos públics” i ha subratllat que l’Ajuntament hauria de posar-la “en coneixement del Tribunal de Comptes”.

“L’interventor ja ha constatat que Vox va fer desaparèixer quasi 17.000 euros de diners públics que no ha pogut justificar i, a més, ara ha evidenciat que, per a reintegrar esta quantitat, s’ha utilitzat un compte que no és l’oficial del partit”, ha exposat el representant del PSPV-PSOE.

Borja Sanjuán ha assenyalat que “davant de la falta de confiança en què –l’alcaldessa de la ciutat, María José– Catalá (PP) actue per a aclarir esta possible infracció dels seus socis de govern”, els socialistes presentaran la citada moció.

A través d’esta iniciativa s’instarà “a tots els grups” de la corporació local “a elevar les conclusions de la Intervenció General de l’Ajuntament al Tribunal de Comptes perquè examine la possible comissió d’una infracció susceptible de ser delictiva”.

“Des del Partit Socialista entenem que ha de ser el mateix Ajuntament qui porte al grup municipal Vox al Tribunal de Comptes. Si no vota a favor de la nostra moció, Catalá estarà demostrant que, per la seua comoditat política, no va a parar la possible corrupció de membres del seu govern”, ha agregat.

ÚLTIMES NOTÍCIES