Mazón creu que és ‘gravíssim’ que el PSOE haja renunciat a un fons transitori d’anivellament

CASTELLÓ, 19 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assegurat que és “gravíssim” que el PSOE haja “renunciat” al fons transitori d’anivellament per a compensar la infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

“La Comunitat Valenciana està injustament infrafinanciada i ens costa més que als altres finançar la nostra sanitat, els nostres servicis socials i la nostra educació. Tots estem d’acord, llevat del PSOE fins a ahir, que el fons transitori d’anivellament és urgent i el primer que cal fer, i no hi ha cap renúncia a les nostres reivindicacions, però si ens centrem només en una part del deute, despús-demà ho tornarem a tindre perquè seguirem gastant més del que se’ns aporta”, ha dit.

Així s’ha pronunciat Mazón davant dels mitjans després d’assistir a la presentació de la campanya de promoció del taulell d'(Ascer en ser preguntat sobre el tema.

“Si no canviem el sistema de finançament o, almenys, tenim un fons d’anivellament, el deute és pa per a a hui i fam per a demà, i si a més el deute està condicionat a engolir-nos el contingent català o a atacar directament el nostre Estatut d’Autonomia i les nostres competències autonòmiques a l’hora de baixar els impostos perquè, a canvi, se’ns vol obligar que no puguem exercir la nostra política fiscal, la cosa comença a sonar a dubtosa”, ha assegurat el cap del Consell.

ÚLTIMES NOTÍCIES