L’Eurocambra reconeix Edmundo González com a president legítim de Veneçuela amb el vot en contra de l’esquerra

BRUSSEL·LES, 19 (EUROPA PRESS)

El Parlament Europeu ha reconegut hui dijous el candidat opositor Edmundo González com a “president legítim” de Veneçuela amb el vot en contra dels socialdemòcrates, grup del PSOE, i la no participació dels liberals després que haja tirat endavant la proposta del Partit Popular Europeu pactada amb els dos grups d’ultradreta.

La resolució conjunta dels populars, el grup dels Conservadors i Reformistes que lidera la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, i els Patriotes, el grup del primer ministre hongarés, Viktor Orbán, i la líder de Front Popular, Marine Le Pen, en el qual s’enquadra Vox, ha sigut aprovada amb 309 vots a favor, 201 en contra i 12 abstencions.

El text situa l’Eurocambra a l’avantguarda del reconeixement d’Edmundo González com a “president legítim i democràticament elegit de Veneçuela” i María Corina Machado “com a líder de les forces democràtiques a Veneçuela”.

El Parlament Europeu insta tots els estats membres de la UE a fer el mateix pas i reconéixer el veterà diplomàtic com a president veneçolà, després de reclamar que “facen tot el possible” per a garantir que pren possessió el 10 de gener del 2025.

També demana als actors regionals que facen “tota la pressió possible” sobre el règim de Nicolás Maduro perquè accepte la voluntat democràtica del poble veneçolà i advertix d’un possible “nou èxode migratori” si no es produïx un traspàs pacífic del poder i el restabliment de la democràcia.

ÚLTIMES NOTÍCIES