Més de cent pobles rebran ajudes de fins a 5.000 euros per a combatre la LGTBIfobia

VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)

La Diputació de València ha aprovat les sol·licituds de 110 ajuntaments de menys de 15.000 habitants per a subvencionar activitats de suport a la diversitat sexual i contra la LGTBIfobia, amb una partida global de 330.000 euros que es repartiran entre els municipis de totes les comarques valencianes. Les ajudes oscil·laran entre 500 i 5.000 euros, segons els projectes presentats.

La convocatòria, per concurrència competitiva, es va obrir el passat 13 d’agost. Dilluns passat, la junta de govern de setembre va donar llum verda a les sol·licituds aprovades per la delegació de Diversitat.

Com a vicepresidenta i diputada de Diversitat, Natàlia Enguix explica que estes ajudes “són prepagables per a ser més justs i eficients en la concessió d’este tipus de subvencions”. “Estem reduint els temps de resposta en els procediments, al mateix temps que reforcem la discriminació positiva cap als municipis que més necessiten el suport de la Diputació, en mancar de recursos per a este tipus d’activitats educatives i de sensibilització en matèria de diversitat”, exposa en un comunicat.

Enguix reitera el seu suport a la diversitat sexual i es proposa dur a terme accions per a denunciar la LGTBIfobia, així com reivindicar una província “orgullosa de la seua diversitat”. També defensa “una educació per a la tolerància basada en la igualtat i la qualitat que permeta a la joventut formar-se cap a una societat democràtica i de dret”. En esta línia van les iniciatives proposades pels municipis que han participat en la convocatòria, destinada als consistoris de menys de 15.000 habitants.

Les ajudes arriben a municipis de totes les comarques valencianes. La Vall d’Albaida és una de les quals compta amb més sol·licituds presentades i aprovades. Rebran la subvenció per a realitzar activitats contra la LGTBIfobia els ajuntaments d’Alfarrasí, Pinet, Fontanars dels Alforins, Benigànim, Bellús, Otos, Guadassèquies, Benissuera, Benicolet, El Palomar, Rugat, Aielo de Rugat, Bocairent, l’Olleria, Llutxent, Montaverner, Aielo de Malferit i Bufali.

A La Safor hi ha 18 consistoris subvencionats: Palma de Gandia, Ròtova, Bellreguard, Guardamar de la Safor, Piles, Barx, Ador, Benifairó de la Valldigna, Vilallonga, La Font d’en Carròs, Almiserà, Real de Gandia, Xeraco, Beniarjó, Rafelcofer, Palmera, Xeresa i Almoines.

Seguix la Ribera Alta amb Rafelguaraf, Catadau, Real, Montserrat, Llombai, Manuel, La Pobla Llarga, Guadassuar, Castelló, Sant Joanet, L’Alcúdia, Alberic, Senyera, Càrcer, Sallent i Sumacàrcer.

En la comarca de l’Horta Nord reben la subvenció El Puig, Vinalesa, Rafelbunyol, Bonrepòs i Mirambell, Foios, Alfara del Patriarca, Museros i Meliana, mentre a la Costanera s’han aprovat les sol·licituds de Novetlé, la Font de la Figuera, Vallada, El Genovés, l’Alcúdia de Crespins, Moixent, Rotglà i Corberà i Barxeta.

Set municipis reben l’ajuda en el Camp de Túria: Vilamarxant, Olocau, Gàtova, Benaguasil, Marines, Loriguilla i Serra.

També comptaran amb activitats subvencionades els ajuntaments de Benaixeve, Casinos, Aras de los Olmos, Sot de Xera, Bugarra, Pedralba i Xestalgar, a la Regió muntanyenca; Llaurí, Benicull de Xúquer, Fortaleny, Albalat de la Ribera, Alcàntera de Xúquer i Corbera, a la Ribera Baixa; Xest, Dosaigües, Yátova, Godelleta i Bunyol, a la Hoya; Quartell, Benifairó de les Valls, Albalat dels Tarongers i Quart de les Valls, al Camp de Morvedre; Aiora, Cortes de Pallars, Xalans i Zarra, a la Vall d’Aiora; Beniparrell, Sedaví i Alcàsser, a l’Horta Sud; Millars i Énguera, a la Canal; Caudete i Villargordo del Cabriel, a la plana Utiel-Requena, i Torre Baixa i Ademús al Racó.

ÚLTIMES NOTÍCIES