VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
La Diputació de València dirigirà, a partir d’este dimarts, els treballs d’extracció de llots i residus provocats per la dana en els soterranis i garatges públics i privats decretats per l’emergència sanitària. Està previst iniciar els treballs en la comarca de L’Horta Sud i a la localitat d’Algemesí.
El contracte d’emergències compta amb un pressupost inicial de 6,85 milions d’euros per als 661 emplaçaments arreplegats en el primer llistat.
Cada dia augmenta el nombre d’actuacions, per la qual cosa “no és possible disposar d’una xifra exacta ni d’un termini d’execució fins que comencen físicament els treballs i s’avalue el ritme d’avanç”, explica el president de la corporació provincial, Vicent Mompó, després de la reunió de coordinació d’este dilluns en el lloc de comandament avançat de Paiporta.
En concret, les actuacions es duran a terme en garatges inferiors a la planta baixa als municipis d’Albal, Aldaia, Paiporta, Alfafar, Llocnou de la Corona, Benetússer, Catarroja, Massanassa, Picanya i Sedaví, tots de l’Horta Sud, i Algemesí en la Ribera Alta.
Les tasques consistiran en l’extracció d’aigua estancada (si escau); l’arranjament de baixants d’aigües residuals d’origen domèstic que presenten trencaments o fugides evidents; la retirada del llot amb els mitjans que es precisen en cada cas; la identificació dels vehicles i retirada dels mateixos, si es disposa dels permisos oportuns; l’extracció de tot tipus de residus que es troben en l’emplaçament, inclosos trasters i buits d’ascensor, i la neteja i desinfecció de l’emplaçament.
“ESCRUPOLÓS” COMPLIMENT DE LES CONDICIONS LABORALS
Durant la reunió s’ha abordat principalment la situació sanitària i d’emergència a la qual ha de respondre el contracte, juntament amb l'”escrupolós” compliment de les condicions de seguretat i salut dels treballadors.
S’han abordat aspectes relacionats amb la coordinació dels treballs entre els responsables de la Diputació, el comandament operatiu, els municipis i les empreses, i s’ha tractat l’ordre de prioritat de les actuacions i els tipus de recursos i mitjans disponibles.
Després de la trobada, les empreses s’han reunit amb el comandament de cada sector i s’han dirigit al terreny per a avaluar la situació i determinar junt amb els responsables municipals l’ordre de les actuacions i els mitjans destinats.
Quant als mitjans i recursos posats per part de les empreses, els tècnics de les entitats i els de la Diputació treballen en camp per a determinar la composició dels equips, els mitjans i la maquinària necessària perquè “les actuacions siguen el més efectives i es realitzen al més prompte possible, tenint en compte l’emergència sanitària”.