Afluixa la calor, però tornarà amb ganes després: dimecres de canvis

Imatge d'una sortida de sol

Canvis en el temps este dimecres, però torna la calor després | Arxiu

 

Xicotet respir de la primavera avançada este dimecres, 26 de febrer, ja que les temperatures baixaran clarament, però sense arribar a fer fred hivernal i a l’espera que a partir de dijous tornen a remuntar els termòmetres. El sol radiant dominarà en conjunt amb alguns intervals de núvols passatgers i el vent de mestral bufarà fort en el nord del territori.

 

Temperatures cap avall

Pel que fa a les temperatures, baixaran clarament entre 3 i 6 graus depenent de la zona, però ni de bon tros tornarà l’ambient hivernal, ja que venim de molt amunt estos dies. La majoria de màximes se situaran entre els 16º i 21º, tot i que a gran part de la costa i prelitoral es mouran al voltant dels 20º. Pocs canvis pel que fa a les mínimes amb fred molt moderat  en les primeres hores.

 

Mapa de previsió a València el 26 de febrer del 2020

Mapa de previsió per a este dimecres | Aemet

 

Sol i alerta per vent

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt en un dia molt radiant amb només alguns intervals de núvols molt puntuals i que no comportaran més conseqüències. La notícia serà el vent de mestral, que bufarà amb ganes en el nord del territori amb algunes ràfegues fortes. De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta groga per ventades intenses en les zones més elevades i de l’interior de Castelló.

 

Mapa d'alertes per vent a València el 26 de febrer del 2020

Mapa d’alertes per fort vent este dimecres | Aemet

 

Més calor els pròxims dies

De cara a les següents jornades, les temperatures tornen a remuntar a partir de dijous amb valors que seran, altra volta, atípics per a l’època els pròxims dies. La majoria de màximes superaran els 20º i es tornaran a rondar els 25º en algunes zones pel vent de ponent. L’hivern pareix que ja queda molt tocat de mort.  

 

També pots llegir…

ÚLTIMES NOTÍCIES