La gota freda generarà una borrasca huracanada que afectarà el territori valencià este dimecres

Las lluvias más importantes se trasladan al noreste

Situació complicada este dimecres amb un temporal de primera categoria | Arxiu

 

Ja ho anunciàvem estos dies anteriors, i és que tornem a estar a les portes d’una nova situació complicada marcada per una nova gota freda que, fins i tot en este cas, podrà derivar en el que s’anomena un ‘Medicane’. Alguns models meteorològics intensifiquen esta borrasca convertint-la en un petit huracà o en anglès Mediterranean Hurricane (Medicane).

 

Esta pertorbació farà que els vents siguen pròxims als 100 km/h en el Golf de València, amb onades que podran ser superiors als 4 o 5 metres d’alçada. A més, el temporal tornarà a estar protagonitzat per les pluges fortes i localment torrencials. A més, estem davant les portes d’un canvi de temps, que ja ha començat este dimarts, però que seguirà uns dies més, especialment este dimecres.

 

Esta pertorbació, de manera més feble, hui ja ha fet els primers estralls en Catalunya i en les Illes Balears, i seguirà el seu recorregut direcció al nord d’Àfrica. El seu pas creuarà de ple tot el territori valencià, portant un temps insegur i molt inestable. Però també cal fer un incís en què estes situacions tan excepcionals, les previsions també són delicades i que a la mínima de canvi en la trajectòria i el posicionament de la gota freda o possible ‘Medicane’ pot fer variar la situació del temporal i la previsió.

 

Mapa de la previsió per a este dimecres

Mapa de la previsió per a este dimecres | AEMET

 

Situació complicada amb alertes en totes comarques

Davant els diferents models meteorològics i les diferents situacions per este dimecres, en què si es formarà o no el Medicane, la previsió es basarà en les fonts oficials governamentals, en este cas, l’Agència Estatal de Meteorologia. Segons este organisme, la pluja que caurà ho podrà fer descarregant amb intensitat torrencial, acumulant-se en poc de temps més de 40 l/m2. A més, les tempestes  podran caure en qualsevol lloc i en qualsevol moment del dia. Especialment, a partir de migdia.

 

Alerta taronja en el territori Valencià per fortes pluges, vent i mala mar

Alerta taronja en el territori Valencià per fortes pluges, vent i mala mar | AEMET

 

En este sentit, AEMET manté activades les alertes taronges per pluja en tota la Comunitat Valenciana. A més, de manera local, també es podran acumular més de 100 litres durant tot el dia. Caldrà evitar les rieres i les rambles, ja que podran haver-hi moltes crescudes sobtades de rius.

 

Seguint esta línia, el vent també serà protagonista, amb un temporal de gregal destacable. Segons AEMET, les fortes ventades arribaran fins als 70 km/h, sent més freqüents estos forts vents en les façanes litorals i en els punts elevats del territori. A més, caldrà afegir una situació de fort onatge, amb onades que superaran els 3 metres d’alçada.  També s’aconsella evitar els accessos als fronts marítims i retirar de les façanes i dels balcons elements que puguen caure pel vent. Finalment, les temperatures seran encara més baixes, amb un ambient plenament de tardor.

 

Les ventades seran especialment fortes este dimecres  | cedida

 

Els pròxims dies no farà net del tot

El temporal seguirà un dia més, tot i que es desplaçarà més cap al sud. D’esta manera la situació no serà tan complicada com este dimecres, almenys en Castelló i en València nord, ja que en Alacant i el sud de València el mal temps continuarà. En este sector les pluges es mantindran amb intensitat forta i amb acumulacions que podran superar novament els 100 litres. El temporal marítim i de vent no ens abandonarà, i s’espera que les ventades persistixin i el fort onatge amenace a la costa.

 

Variació de la temperatura màxima prevista este dijous

Variació de la temperatura màxima prevista este dijous | AEMET

 

En la resta,en la mitat nord de la Comunitat Valenciana, el temps serà millor, amb més clarianes i una temperatura que serà més alta. Però encara persistiran les possibilitats, de moment baixes, que algunes pluges puguen arribar i deixar alguns arruixons, sobretot cap a la província valenciana.

 

Entre divendres i dissabte pareix que la borrasca canviarà de trajectòria i tornarà a moure’s cap al nord, tornant a portar uns episodis de pluges i temporal en tot el territori valencià, però seria menys important i menys destacable.

 

També et pot interessar…

ÚLTIMES NOTÍCIES