El 30% dels afectats per ERTO no recuperar脿 el seu lloc de treball

El Govern preveu que en 2021 l'ocupaci贸 creixer脿 en un 5,7%
Imatge d'arxiu d'una persona treballant amb un ordinador port脿til | pixabay

 

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) calcula que el 30% dels afectats per Expedients de Regulaci贸 Temporal d'Ocupaci贸 (ERTO) no recuperar脿 el seu lloc de treball. Actualment, hi ha 3,4 milions de treballadors en esta situaci贸 i s'estima que un poc m茅s de mig mili贸 acabe perdent el seu lloc de treball. 

 

Segons informa 'Las Provincias', els ERTO donen dret als treballadors a rebre una prestaci贸 i impedixen a les empreses que tiren al carrer a gent durant un termini de sis mesos a partir del moment en qu猫 es reinicie l'activitat. Per貌 la pand猫mia tindr脿 un fort impacte en alguns sectors.

 

 INVITACI脫: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val猫ncia Diari a on comentem entre tots les not铆cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb茅 vos entretindreu.  FEU CLIC AC脥, VOS ENCANTAR脌!

 

D'esta forma, segons l'AIREF, existixen algunes ind煤stries, com les immobili脿ries, la venda de cotxes, l'hostaleria, les ag猫ncies de viatges, el transport aeri o la construcci贸, que calculen p猫rdues d'entre el 80 i el 100% del seu valor afegit brut.

 

Per este motiu, l'AIREF discrepa amb el Govern, ja que este ha afirmat que en l'any 2021 es produir脿 un creixement dels llocs de treball del 5,7%. Per貌 l'AIREF preveu un comportament pitjor de l'ocupaci贸 despr茅s de l'estat d'alarma. 

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram