Una agència de la UE recomana relaxar mesures a les persones vacunades

El Centre Europeu de Control de Malalties recomana que les persones que no siguen de risc es puguen treure la mascareta si estan amb algú vacunat

Índex Amagar

El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglés) ha assegurat que les persones sense patologies de risc es poden treure la mascareta quan estiguen amb algú que s'hagi vacunat completament. En estos casos, a més, l'organisme ha explicat que tampoc caldrà mantenir la distància social. Ara bé, l'ECDC ha puntualitzat que l'ús de les mascaretes i de les distàncies s'haurà de mantenir en «espais públics i grans concentracions independentment de l'estatus de vacunació dels presents».

L'ens europeu, que ha publicat una guia sobre la desescalada, també ha donat via lliure als estats per eximir de tests o quarantena als vacunats que vullguen viatjar. En este sentit, a través d'un comunicat, l'ECDC ha afirmat que «les autoritats de salut pública poden considerar l'exempció de les persones completament vacunades de les proves repetides en entorns laborals i d'altres comunitats».

Esta és la primera guia sobre la desescalada que publica este centre d'experts de la Unió Europea. «És encoratjador tenir evidències científiques que indiquen com la immunització pot permetre lentament la relaxació de mesures com l'ús de màscares i el distanciament físic», ha dit Andrea Ammon, directora de l'ECDC.

Mascaretes i distància

L'ECDC veu amb bons ulls que no hi haga ni distància social ni mascaretes en trobades de vacunats o de vacunats amb una persona que no siga de risc. En canvi, recomana mantenir estes mesures si hi ha alguna persona de risc o en reunions de no vacunats. «Les mascaretes i la distància s'han de mantenir en espais públics i en grans reunions, independentment de l'estat de la vacunació», ha afegit l'ECDC, que també ho veu necessari en zones on hi haja «una alta circulació de variants preocupants».

Esta agència europea avisa que cal un «desplegament ràpid i eficaç» de la vacunació per permetre «una relaxació més forta de les mesures» per als vacunats. «Confiem que l'augment de la cobertura de la vacunació tindrà un impacte positiu i directe a l'hora de tornar a la vida normal», ha defensat Ammon.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La fase de vacunació a Espanya entra en una nova etapa" "Europa dona llum verda a la vacuna de Janssen, però avisa dels riscos"