L'Ajuntament d'Oliva convoca la primera edici贸 dels Premis de Poesia Francisco Brines 2021

Estos premis literaris tenen dos modalitats, en castell脿 i en valenci脿
El termini de lliurament dels treballs finalitzar脿 el dia 22 de mar莽 de 2021 | Pixabay

Este mat铆 de dilluns l'alcalde d'Oliva, David Gonz谩lez, en la comarca de la Safor (Val猫ncia), i el regidor de Cultura, s'han despla莽at a l'Elca per a visitar al poeta i Fill Predilecte de la ciutat, Francisco Brines, en la presentaci贸 dels premis de poesia que porten el seu nom. Una de les voluntats del poeta ha sigut la creaci贸 d'estos premis literaris en dos modalitats, en castell脿 i en valenci脿. Un jurat de reconegut prestigi ser脿 l'encarregat de valorar les obres. Cadascun dels premis tindr脿 una dotaci贸 econ貌mica de 6.000 euros i les obres guardonades es publicaran en l'Editorial Pre-Textos.

El termini de lliurament dels treballs finalitzar脿 el dia 22 de mar莽 de 2021 i el lliurament del premi es far脿 en una gala celebrada a la localitat d'Oliva.

Respecte a estos Premis, Brines assenyala que la intenci贸 茅s 芦premiar dos bons llibres de poesia i assegurar la seua difusi贸, tant en la pen铆nsula com en tota Hispanoam猫rica禄. En este sentit, el poeta expressa que ha tingut 芦la sort de poder unir, als interessos espanyols, al p煤blic hispanoameric脿, el que amplia el nostre camp d'acci贸 i permetr脿 que el premi arribe a altres latituds i relacione als diferents poetes de la nostra llengua comuna禄. 芦L'objectiu 茅s que concursen poetes de qualsevol lloc del m贸n, i que s'acosten creadors que aporten una visi贸 de l'art, la filosofia i la cultura del nostre temps amb una mirada cr铆tica禄.

Brines destaca que este suport a la poesia 茅s una forma de respondre a la import脿ncia que per a ell ha tingut este g猫nere literari en la seua vida. 芦La poesia ha sigut per a mi molt important, sobretot he vist que m'he retratat i que m'he hagut de mirar des de fora d'ella a mi mateix, i he hagut d'acceptar-me amb gust o de mala gana com s贸c. Per貌 cal acceptar-se per a despr茅s intentar fer una cosa s貌lida禄.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Suspesa la Cavalcada de Reis de Val猫ncia" "Proposen sancionar a 38 locals d'oci el cap de setmana per incomplir la normativa"