Alfafar sol·licita les competències per a l'execució del Pla Convivint

Amb esta adhesió Alfafar sol·licita la delegació de competències per a l'execució dels projectes de Residència i Centre de Dia públics de majors i el Punt de Trobada Familiar

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat per unanimitat en el ple municipal l'adhesió al Pla Convivint de la Generalitat Valenciana i la sol·licitud de delegació de competències per a executar els projectes de la Residència i el Centre de Dia públics per a persones majors i el Punt de Trobada Familiar.


Amb esta aprovació s'inicia tot el procés per al desenvolupament del Pla Convivint, per al qual Alfafar cedirà terrenys públics en els quals albergar la construcció de les infraestructures necessàries per a atendre persones majors i per a persones amb malaltia mental.


La nova Residència i Centre de Dia de majors públics permetran donar una millor resposta les necessitats de les persones majors del municipi i les dotarà d'autonomia en entorns segurs amb atenció pròxima i humana.


De la mateixa manera, el nou Punt de Trobada Familiar a Alfafar prestarà servei d'atenció professional especialitzada que facilite les relacions familiars amb menors durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d'infància i adolescència o altres supòsits d'interrupció de la convivència familiar.


Així mateix, el Pla ‘Convivint’ també contempla la creació a Alfafar de noves infraestructures per a atendre persones amb alguna malaltia mental. En concret, s'ha previst la construcció d'un Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) i un Centre Específic per a persones amb Malaltia Mental (CEEM). Estos centres enfoquen la seua actuació a la inclusió social d'aquestes persones, normalitzant les relacions amb la comunitat i creant xarxes de suport inclusives que faciliten la convivència.


Pla ‘Convivint’

La Generalitat Valenciana ha dotat al Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 amb 561 milions d'euros per a 247 actuacions entre 2021 i 2025. A través d'estes actuacions, el Consell preveu crear 6.600 places en les infraestructures públiques i generar 3.500 ocupacions. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El xef José Andrés i la seua ONG, premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia" "OCU denuncia que juny tanca amb el preu de l'electricitat més car de la història"