Un assistent virtual de la Diputació de València aclarirà els deutes dels contribuents

El Servei de Gestió Tributària ha inclòs en la pàgina web de la corporació esta nova eina per a respondre a les preguntes dels ciutadans en matèria tributària de manera immediata

La Diputació de València ha fet un pas més en la millora de la qualitat del servei al contribuent. Dins de l'objectiu primordial del Servei de Gestió Tributària, que no és un altre que facilitar al màxim els tràmits que han de realitzar els ciutadans en matèria d'impostos, s'ha posat en marxa una nova eina d'atenció ciutadana: l'assistent virtual intel·ligent (chatbot).

A través de la pàgina web de la corporació provincial (www.dival.es) els usuaris poden accedir al chatbot, mitjançant el qual un ciutadà inicia una conversa amb una pregunta sobre temes tributaris i, a la vista d'esta, l'assistent virtual li va responent. Així, el contribuent obtindrà el que cerca de manera ràpida i eficaç.

Aplicant la intel·ligència artificial, l'ús d'assistents virtuals basats en el processament del llenguatge natural permet reduir els temps de resposta i augmentar les capacitats de focalitzar als funcionaris públics en tasques de més valor social.

Per a aconseguir una major eficàcia en el seu funcionament, el Servei de Gestió Tributària de la Diputació ha recollit, en un primer moment, les 110 preguntes més freqüents que realitzen els contribuents, així com les seues corresponents respostes. No obstant això, mitjançant la pràctica diària el chatbot va millorant l'encert en les seues respostes. Des que es va posar en marxa el passat 18 d'octubre, la taxa d'encert supera el 93%.

Amb este projecte, l'àrea d'Hisenda que dirigeix el diputat Vicent Mascarell, pretén complir amb un triple objectiu. En primer lloc, resoldre els dubtes i necessitats dels ciutadans en matèria tributària de manera immediata, durant les 24 hores del dia, els 365 dies a l'any. Al mateix temps es persegueix detectar els dubtes i inquietuds més freqüents dels ciutadans en este tema. Finalment, s'aconseguirà desembossar altres canals d'atenció.

A part d'esta nova eina, els contribuents continuen tenint a la seua disposició els canals d'atenció telefònica, presencial i electrònica, per la qual cosa el ciutadà pot triar el canal que preferisca o el que li siga més còmode, accessible i pròxim.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat recupera 13,5 milions d'euros de la corrupció" "El Tribunal Constitucional anul·la l'impost de plusvàlua"