Caixa Popular presenta els resultats de l'exercici 2019 en l'Assemblea General

La cooperativa ha obtingut un 16% més de beneficis que l'exercici anterior
La banca valenciana ha presentat els seus resultats de 2019 | Caixa Popular

En l’Assemblea General, Caixa Popular ha presentat als socis cooperativistes les dades més significatives de l’exercici 2019 i la memòria de l’entitat.

La cooperativa de crèdit va obtindre durant l’exercici passat uns beneficis de 14 milions d’euros, cosa que implica un creixement d’un 16%. Estos resultats després d’impostos van ascendir a 11 milions d’euros. L’entitat financera valenciana va acabar l’any 2019 amb uns dipòsits de 1.561 milions d’euros, fet que representa un increment del 9% respecte de l’any anterior. 

Caixa Popular ha continuat fent una política activa a l’hora d’oferir finançament a les empreses, a les cooperatives, als comerços, als autònoms i a les famílies valencianes; les inversions creditícies es van situar en 1.195 milions d’euros, fet que va suposar un creixement del 14 % respecte del 2018.

Les dotacions al fons d’insolvència de 6,45 milions d’euros van situar la cobertura total de la morositat en un 61,3%, amb un descens de la ràtio de mora que va arribar fins al 4,76%. 

En tancar l’exercici, el marge d’interessos va arribar als 37 milions d’euros, amb un increment del 12 %; i el marge brut, als 56 milions d’euros, amb un increment del 9 %. La ràtio d’eficiència es va situar en 56,38 %. 

Caixa Popular té un total de 75 oficines repartides per les poblacions valencianes principals. L’any 2019 Caixa Popular va obrir dos oficines noves, una en la ciutat de Villena, que és la tercera en la província d’Alacant, i una altra en Tavernes de la Valldigna. El 2020 l’entitat ha mantingut el pla d’expansió i ha obert dos oficines més, una en el carrer d’Amadeu de Savoia de València i una altra en l’Eliana.

El creixement també es trasllada a l’equip humà, Caixa Popular va crear l’any 2019 18 nous llocs de treball; l’entitat va sumar una plantilla de 368 persones, en què el 91% són socis de treball i, per tant, propietaris de la cooperativa.

També, cada volta hi ha més persones que confien en la banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent de Caixa Popular, que ha superat els 205.000 clients; d'ells, el 76 % són usuaris de Ruralvía, la banca digital de l’entitat que combina la tecnologia més moderna i tota la capacitat de desenvolupament que oferix el fet de pertànyer al Grup Caixa Rural.

  

Caixa Popular ha destinat més d’1,7 milions d’euros a iniciatives d’impacte social en la Comunitat Valenciana

Caixa Popular revertix en la societat els beneficis que genera i deixa una empremta social important en el territori valencià. Gràcies al compromís amb les persones i a la implicació amb l’entorn, durant l’any 2019 l’entitat es va implicar en numerosos projectes que contribuïxen a dinamitzar i millorar la societat valenciana, amb una rellevància especial en els que ajuden a apoderar la donaenfortir el teixit comercial i empresarial, i també el deport i la cultura valenciana.

En total, la principal entitat financera valenciana ha destinat més d’1,7 milions d’euros a iniciatives d’impacte social en la Comunitat Valenciana. 

El pla estratègic de Caixa Popular continuarà fixant les claus en un creixement sostenible, que permeta oferir un model de banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent.

  

Caixa Popular presenta la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere

La cooperativa de crèdit valenciana va presentar en l’Assemblea General la targeta que destinarà un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts per utilitzar-la, és a dir, per les compres fetes amb esta targeta, denominada 'Targeta Dona', a projectes socials que afavorisquen la igualtat en qualsevol classe d’àmbit. Una iniciativa pionera a escala europea i, probablement, a escala mundial.

Caixa Popular constituirà enguany un fons per a repartir-lo el 2021 entre les entitats socials que treballen iniciatives centrades en l’àmbit de la dona i el foment de la igualtat. En acabar este exercici, obrirà una convocatòria per a que s’hi presenten estos projectes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Classes de busseig gratis en Paterna" "Adeu al coronavirus en un hospital valencià"