Estos són els canvis en la ITV que canvien en la Comunitat Valenciana hui

Amb la nova ITV 2021 augmenta el preu de les multes, algunes fallades lleus passen a greus, i implanta el Brexit per als vehicles britànics

Amb l'arribada de juny, en este 2021 canviaran moltes coses. Comença oficialment la temporada estival, encara que enguany plena de normes i restriccions, canvia la factura de la llum de manera que per a estalviar caldrà transformar les rutines, i també s'endureix la ITV a partir de hui. Com afectarà les estacions valencianes?, què és això que el Brexit arriba a la ITV?

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) és un tipus d'inspecció la fi de la qual és comprovar si els vehicles que circulen per les carreteres espanyoles compleixen les condicions exigides per a no posar perill la seguretat viària.

Depenent dels anys que porte circulant el vehicle és obligat passar-la cada any, cada dos… I incomplir-lo, comporta multes. No obstant això, amb l'entrada en vigor de la nova normativa d'ITV, s'endureixen els defectes en el vehicle i les multes.

Els canvis introduïts en la nova revisió del Manual de Procediment d'ITV pretenen adaptar la revisió dels vehicles a les noves tecnologies i s'especifiquen de manera més clara i precisa alguns processos de revisió per als operadors.Alguns defectes lleus passen a ser fallades greus en la nova ITV 2021

 

Tal com ha explicat l'Associació Espanyola d'Entitats Col·laboradores de l'Administració en la Inspecció Tècnica de Vehicles (AECA-ITV), un dels principals canvis que arriba amb la nova legislació és la penalització amb major severitat la fallada en el funcionament de l'ABS (passa de lleu a greu).

Encara que no és obligatori que el vehicle porte el sistema ABS, si ho porta, ha de funcionar correctament. A partir d'ara, si el sistema antibloqueig de frens del teu vehicle presenta algun tipus de fallada, passa de considerar-se un defecte lleu a un defecte greu.

També serà greu portar un espill retrovisor mal subjecte, per exemple, amb cinta adhesiva. Això quedarà a criteri de l'operari de la ITV que comprovarà que està ben fixat.

A més, s'estableix la possibilitat de comprovar les dades del permís de circulació per mitjà del Registre General de Vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT) en cas de no ser presentat este en l'estació ITV.Com afecta un defecte greu per a passar la ITV?

 


AECA-ITV recorda que els defectes greus generen un rebuig de la inspecció i inhabiliten al vehicle per a circular per les vies públiques excepte per al seu trasllat al taller. Per això, esta nova normativa farà més estricta la revisió. Després ha de tornar a l'estació per a sotmetre's a una nova inspecció en un termini no superior a dos mesos.

A més, el nou manual manté les mesures d'higiene i prevenció en les estacions d'ITV per a garantir que les seues instal·lacions siguen llocs segurs respecte al coronavirus tant per als usuaris com per als qui treballen allí.El ‘Brexit’ arriba també a les ITV

 

El Brexit comporta un canvi en les relacions del Regne Unit amb la Unió Europea, i consegüentment, les compatibilitats en els permisos comencen a veure's afectades. A partir d'ara, els vehicles procedents del Regne Unit que es vulguen matricular a Espanya es consideraran models procedents de tercers països, i consegüentment, hauran de realitzar els tràmits d'importació necessaris.

Així mateix, El Coronavirus també ha canviat les rutines de les estacions d'ITV com ocorre amb la prova de gasos. Abans, la persona que inspeccionava el vehicle havia d'entrar en ell per a verificar les emissions. Ara, la lectura OBD ha quedat limitada a determinats vehicles.

En qualsevol cas la prova d'emissions es realitza o per mitjà d'una sonda que es col·loca en el tub d'escapament per a mesurar els gasos que s'emeten o connectant-se a les centraletes del vehicle.500 euros de multa en la nova ITV 2021

 

Per part seua, la nova normativa manté les multes econòmiques que pot implicar el circular pel carrer amb un cotxe sense la inspecció tècnica superada. Així, tindre la ITV caducada implica una sanció econòmica de 200 euros, tant si el vehicle està circulant com si està estacionat en el garatge o al carrer.

A la Comunitat Valenciana existeix el pagament ràpid amb el qual la persona multada pot pagar la multa abans de 15 dies per a obtindre una reducció del 50%.

A més, circular amb la ITV desfavorable també suposa una multa de 200 euros. En este cas, el titular del vehicle està obligat a reparar els defectes greus i tornar a l'estació d'ITV en un termini màxim de dos mesos i només pot moure el cotxe per a portar-lo al taller.

Finalment, circular amb una ITV negativa, és a dir, quan els desperfectes són tan greus que no es permet abandonar l'estació per mitjans propis, suposa una multa de 500 euros.

Confusió amb les pròrrogues

 

El passat 2 de març es va acabar el termini excepcional de les pròrrogues per a passar les inspeccions tècniques caducades durant el primer estat d'alarma. No obstant això, encara són molts els conductors que segueixen sense tindre clar quan han de passar la ITV en este 2021.

Si un vehicle ha passat la ITV després de la data que tenia indicada per la pandèmia, este any haurà de tornar a passar-la en el moment que li tocava inicialment, encara que no haja passat un any des de l'última inspecció.

Per això es recomana als conductors que verifiquen la data de venciment de la ITV en la fitxa tècnica del vehicle, en l'adhesiu de vigència de la ITV o per mitjà de l'app de Trànsit ‘miDGT’.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat obri una bossa extraordinària perquè MIR i acabats de graduar en infermeria" "OCU denúncia pujades de fins al 27% en les noves tarifes elèctriques de juny"