Creen una aplicació per a compartir cotxe i connectar pobles amb grans nuclis urbans

A demés d'optimitzar els viatges i el seu cost, també es reduïx l'impacte mediambiental dels desplaçaments diaris
L'aplicació valenciana per a connectar pobles amb grans nuclis urbans | Pixabay

La startup valenciana Journify, especialitzada en el 'carpooling' per a empreses, ha creat un nou servici per a Ajuntaments que perseguix connectar pobles que no disposen de transport públic per a arribar als nuclis urbans més freqüentats, compartint cotxe en els trajectes del dia a dia.

Molts ciutadans d'estes localitats es desplacen quilòmetres tots els dies per a arribar a altres ciutats, en les que està el seu lloc de treball, la universitat, etc, ha informat l'entitat en un comunicat. Fins ara, es desplaçaven amb els seus cotxes privats, suposant un cost econòmic elevat al final de mes. Journify els proposa publicar els seus viatges o reservar la seua plaça en algun d'ells, amb la finalitat de compartir cotxe i també les despeses.

A demés d'optimitzar els viatges i el seu cost, també es reduïx l'impacte mediambiental dels desplaçaments diaris. «Volem oferir una solució per als desplaçaments diaris dels habitants de molts pobles. Existix una necessitat clara de mobilitat i Journify pretén que siga més sostenible i menys costosa», ha afirmat el CEO de Journify, Ignacio Zaballos.

L'APP premiarà als seus usuaris per usar este servici. Journify els bonificarà amb una sèrie de punts per trajecte fet que poden canviar en locals de la seua localitat. D'esta forma, s'incentiva el comerç de la zona. Journify està negociant amb 18 ajuntaments de la Comunitat de Madrid, el territori valencià i Andalusia la posada en marxa d'esta solució de mobilitat.

Creada en 2018

Journify és una startup creada en València en 2018 i especialitzada en el 'carpooling' per a empreses. Amb la mercantil es fan més de 80.000 desplaçaments mensuals, o cosa que és el mateix, 3.400 trajectes diaris en període laboral que solen de ser d'uns 20 quilòmetres cada un.

Fins al moment, els usuaris han estalviat un total de 20 tones d'emissions de CO₂ en el medi ambient. L'empresa preveu tancar 2020 amb un volum de negoci dins del seu Marketplace de 4,5 milions d'euros i ha tancat recentment una ronda de finançament de 440.000 euros liderada pel 'Venture Lab' especialitzat en mobilitat, B4Motion, i l'empresari David Cantolla.

A eixos s'ha unit també la inversió de pública d'EIT Climate-KIC, Impact Connected Car Accelerator, EIT Urban Mobility i ENISA.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Sanitat proposa a les comunitats reforçar el pla de Nadal" "Revés del govern a les empreses que contracten de dilluns a divendres"