CSIF exigix a Sanitat «informació clara i veraç sobre el pla de vacunació» i més personal

El sindicat pregunta per les cartilles de vacunació, el número de sanitaris pendents de la primera dosi o per la cita per a la segona
Este sindicat demana a Sanitat informació sobre el procés de vacunació | iStockPhoto (Teka77)

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha exigit per escrit a la Conselleria de Sanitat informació clara i veraç de l'estratègia de vacunació, tant per a la segona dosi de la vacuna Pfizer com per a la primera de Moderna, així com un augment del personal.

El sindicat ha registrat un document davant l'administració en el que advertix de deficiències, com la falta d'un llistat rigorós de professionals a vacunar o el fet que no donen data per a administrar la segona dosi després de vacunar de la primera.

CSIF recalca, en el citat escrit, que existix una falta de coordinació per part de l'Administració i absència de gestió de les dosis administrades.

Demanen més transparència a Sanitat

Com a exemples, el sindicat subratlla que «cap professional vacunat ha rebut cartilla de vacunació amb el tipus ni lot de vacuna i alguns han obtingut un justificant a on solament consta la data de vacunació i el seu nom; uns altres, ni tan sols això». A demés, «als professionals sanitaris no se'ls comunica data per a la revacunació de la segona dosi», apunta.

«Desconeixem si Conselleria manté un emmagatzematge preventiu de dosi de Pfizer i en quina quantitat" i «encara que esta setmana hauria d'arrancar el pla de vacunació amb Moderna, tampoc tenim informació de l'estratègia a seguir», afig.

La central sindical, que reconeix «la complexitat i laboriositat del procés de vacunació», lamenta «l'actual falta de planificació, a pesar que des de juny, quan Pfizer va anunciar que subministraria les primeres bovines, Conselleria de Sanitat ha tingut temps suficient per a establir una estratègia i un pla de vacunació concorde a les circumstàncies, que permeta l'administració ordenada de les vacunes i la celeritat requerida del procés».

«En lloc de preparar la campanya, la vacunació va arrancar sense planificació, sense estratègia unificada en tots els departaments i de manera totalment improvisada, una cosa impròpia d'un sistema sanitari mínimament organitzat», retrauen des de l'organització.

Llistat de peticions

El sindicat, davant esta situació, ha plantejat un llistat de peticions de resposta urgent a Conselleria de Sanitat.

Així, reclama informació clara i veraç de l'estratègia i el pla de vacunació per a la segona dosi de la bovina Pfizer així com l'estratègia i el pla de vacunació de Moderna. De la mateixa manera, exigeix cartilles de vacunació o similar a on conste tipus de vacuna i resta de dades.

També requerix el número total de vacunes que han arribat a la comunitat, les que s'ha subministrat i el número de dosis no administrades.

El llistat de personal sanitari

CSIF pregunta per l'estratègia per a revacunar si es retarda l'enviament de les dosis necessàries per a posar la segona a aquells grups que ja han rebut la primera, igual que si existix un pla d'emmagatzematge preventiu de dosi de Pfizer.

El sindicat requerix el llistat de personal per professionals o grups de risc per a dur a terme una vacunació ordenada, el número de professionals de primera línia encara pendent de la primera dosi, quan es vacunarà als professionals de la sanitat privada i qui són els responsables del procés de vacunació, seguiment, comunicació i la seua distribució.

Finalment, CSIF ha reclamat personal de reforç i recursos necessaris per a garantir que puga accelerar-se el procés de vacunació i revacunació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: La data de les proves d'accés a la Universitat en el territori valencià" "El missatge de Carolina Pascual, consellera d'Universitats del govern valencià"