Educació convoca les ajudes del bo infantil amb un pressupost de 55,5 milions d'euros

Les famílies poden presentar la sol·licitud del 3 al 23 de juliol a través del web de la Conselleria
El bo infantil s'haurà de demanar del 3 al 23 de juliol | GVA

La Conselleria d'Educació, Cultura i Deport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria d'ajudes del bo infantil per a famílies que escolaritzen als fills de 0 a 3 anys en escoletes infantils de titularitat privada i en els trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals.

Les famílies tenen de termini per a presentar la sol·licitud del 3 al 23 de juliol. La convocatòria del DOGV es pot consultar en l'enllaç següent: http://www.dogv.gva.es/datos/2020/07/02/pdf/2020_5121.pdf.

Educació de la Generalitat destina un total de 55,5 milions d'euros en ajudes econòmiques per al bo infantil durant el curs escolar 2020-2021. Es manté d'esta manera la inversió per a esta línia d'ajudes que el curs passat es va incrementar un 20,6%.

L'alumnat beneficiari d'esta subvenció seran els xiquets de 0 a 3 anys matriculats en centres privats de primer cicle d'Educació Infantil i l'alumnat de 0-1 i 0-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes per al curs 2020-2021. L'alumnat haurà d’haver nascut o estar previst que nasca amb anterioritat al 31 de desembre de 2020.

A demés, cal recordar que l'alumnat del tram 2-3 anys de les escoletes municipals disposa d'aules gratuïtes, igual que les escoletes de la Generalitat Valenciana en el tram 0-3 i les aules de 2 anys establides en centres educatius d'Infantil i Primària.

Presentació de sol·licituds del bo infantil

Les famílies de l'alumnat de 0 a 3 anys matriculat en centres de primer cicle d'Educació Infantil privats de 0 a 3 i de 0 a 2 anys matriculat en escoletes municipals poden presentar la sol·licitud del 3 al 23 de juliol a través de l'apartat ‘Beques, ajudes i subvencions’ de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es) o directament des de l'enllaç següent: http://www.ceice.gva.es/va/web/centros-docentes/ayudas/subvenciones/educacion-infantil-primer-ciclo.

Les famílies que sol·liciten l'ajuda hauran de firmar les sol·licituds manualment i entregar-les, juntament amb la documentació requerida, en el centre en què estiga matriculat el fill.

Aquells sol·licitants que ja s'han beneficiat del bo infantil en cursos anteriors només hauran d'entregar la sol·licitud. A pesar d'això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte del curs anterior, també s'haurà de lliurar la documentació preceptiva.

En este sentit, es mantenen per al pròxim curs els mínims i màxims d'ajuda per al tram de 2 a 3 anys que van ser incrementats el curs passat. Per tant, l'import mínim mensual serà de 90 euros i l'import màxim serà de 180 euros.

Educació tindrà en compte la renda familiar com a criteri principal per a la concessió de les ajudes. L'import de l'ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda ‘per capita’ familiar de l'exercici 2018. Tota la informació respecte al bo infantil es pot trobar en l'enllaç següent: http://ow.ly/AZBs30oVB7d.

Imports del bo infantil per al curs 2020-2021

 • 0 a 1 anys
  • Import total màxim mensual: 200 euros
  • Import total mínim mensual: 70 euros
 • 1 a 2 anys
  • Import total màxim mensual: 120 euros
  • Import total mínim mensual: 70 euros
 • 2 a 3 anys
  • Import total màxim mensual: 180 euros
  • Import total mínim mensual: 90 euros

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dades de l'atur de juny: Males notícies per al territori valencià" "Els experts confirmen tres nous preocupants símptomes de coronavirus"