Envien l'Exèrcit a una localitat andalusa per a previndre els contagis entre temporers

Les autoritats de la delegació del govern espanyol han sol·licitat l'actuació
La decisió ha sigut presa pel Ministeri de Defensa | EL DIGITAL DE ALBACETE

L'Exèrcit espanyol s'ha traslladat a Lepe (Huelva, Andalusia) per a estudiar la instal·lació que hi ha en el municipi per tal de previndre els contagis entre els temporers. Ha sigut el Ministeri de Defensa el qui ha enviat a l'Exèrcit de Terra per a que estudie instal·lar un campament de tendes, lliteres i material d'habitabilitat, segons detalla Europa Press.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

En concret, es tracta de l'Agrupació de Suport Logístic (AALOG 21 Sevilla), que s'ha desplaçat a Lepe. L'objectiu d'este grup de l'exèrcit és previndre els contagis en els assentaments que tenen condicions precàries. A part d'eixes condicions, se li ha de sumar que han patit diversos incendis en els últims dies; això ha fet que el nivell de precarietat siga més alt.

Esta petició ha sigut feta per la Delegació del govern espanyol  i transmesa al Ministeri de Defensa per a que l'aprove. De fet, en Albalate (Terol) ja es va dur a terme esta classe d'actuació. L'exèrcit va ser enviat pel Ministeri de Defensa per tal d'evitar contagis de coronavirus. Van ser un total de 30 militars els qui van donar suport a Albalate.

Els temporers i els brots de coronavirus

La part de la població que es dedica a collir fruita en el camp ha patit diferents brots de coronavirus en Aragó i Catalunya. Segons expliquen les autoritats, eixos contagis es podrien produir, en general, a causa dels desplaçaments i la vivenda compartida.

Per la seua banda, Emilio Terrón, responsable de sector agrari i manipulat hortofructícola del sindicat UGT-FICA, ha explicat per al medi 'Efeagro Terrón' que el problema es deu als «assentaments sense higiene» en què es troben els treballadors. «En eixes condicions, el coronavirus està en la màxima expressió» continua explicant.

La Comissió Europea insta que es prenguen mesures

Osvald Esteve, responsable de la fruita de COAG (Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders), explica que s'han de regularitzar les persones que no tenen els papers en regla: «Un problema que passa un any darrere de l'altre». «Ara un agricultor, que treballa amb preus mínims, no es juga la viabilitat de la campanya per donar faena a eixos treballadors sense papers» explica Esteve.

D'altra banda, Luís Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha demanat a l'administració que es faciliten vivendes dignes als treballadors. De fet, fa només uns dies, la Comissió Europea va demanar a tots els països de la Unió Europea que es prengueren les mesures necessàries per a proporcionar unes condicions i un estil de vida digne per als temporers.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troben el fàrmac que pot convertir el coronavirus en un constipat comú" "Atenció: Possible brot de coronavirus en el Corte Inglés"