La falta de personal en atenció primària obliga a visitar a la vesprada al juliol i setembre

Els centres d'Atenció Primària reorganitzen el seu funcionament segons la seua ubicació geogràfica i tipologia per a garantir la prestació assistencial

Imatge d'un doctor amb carpeta i bolígraf a la mà durant una prova mèdica

Els Punts d'Atenció Continuada (PAC) i els Punts d'Atenció Sanitària (PAS en les grans ciutats metropolitanes) atendran la demanda assistencial d'Atenció Primària en horari vespertí des de l'1 de juliol al 15 de setembre.


Segons la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “com cada any, els centres d'Atenció Primària reorganitzen el seu funcionament a l'estiu per a garantir la millor atenció a tota la ciutadania”.


Per a Barceló, “esta reorganització es duu a terme amb l'objectiu de poder conciliar l'atenció per l'increment de la demanda assistencial durant els mesos estivals en aquells municipis i zones on l'afluència turística és major, amb el dret del personal sanitari al gaudi de les seues merescudes vacances”.


Per a això, la Conselleria disposa dels programes de Reforços d'Estiu en Atenció Primària i de substitucions del personal sanitari per vacances. Per a estos dos plans s'han destinat este any més de 64 milions d'euros amb els quals es contractarà més de 6 mil professionals fins al mes de setembre.


En concret, el Programa de Reforços d'Estiu en Atenció Primària consisteix en la contractació de professionals per a reforçar els dispositius d'Atenció Primària ja existents i posar en funcionament de consultoris de desplaçats situats en municipis i zones turístiques amb major presència.


D'esta manera, els centres d'Atenció Primària reorganitzen el seu funcionament a l'estiu segons la seua tipologia i ubicació geogràfica per a garantir la prestació assistencial.


Els centres d'Atenció Primària que disposen de PAC, tindran una atenció programada 8.00 a 15.00 hores i a partir de les 15.00 hores entrarà en funcionament el Punt d'Atenció Continuada.


En les grans ciutats metropolitanes, funcionaran amb el mateix horari que els anteriors en atenció programada, excepte els que siguen centres de referència o capçalera, l'horari de la qual serà de 8.00 hores a 17.30 hores.

Quant a l'atenció continuada, entrarà en funcionament en el Punt d'Atenció Sanitària a partir de les 15.00 hores.


Pel que respecta als centres d'Atenció Primària situats en la costa, el seu horari podrà estendre's a l'horari vespertí i estarà adaptat a la demanda històrica assistencial ja coneguda de cada centre. I el PAC continuarà amb el seu horari habitual.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari