Fernando Simón i el dia de gener que pot ser clau per a Espanya

El director del CCAES tem l'arribada d'una tercera onada a principis de 2021
Recomana precaució en Nadal | Europa Press

Fernando Simón ha comparegut este dilluns 16 de novembre a la rutinària roda de premsa per a actualitzar les dades de la pandèmia del coronavirus en Espanya després del cap de setmana. El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries (CCAES), ha eixit davant dels mitjans amb un original pin, del que ha explicat el significat a l'inici de la roda de premsa.

En relació amb la pandèmia, l'expert de Sanitat ha assenyalat que durant el cap de setmana s'han notificat més de 38.000 casos de contagis en Espanya, la xifra més baixa en l'últim mes. «La nostra incidència acumulada seguix tenint esta lleugera tendència descendent, però seguix estant en 470 casos per 100.000. Molts, molts casos», ha apuntat.

El director del CCAES ha confessat que «l'objectiu no és començar a baixar, és estar en nivells per baix de 60 casos per 100.000 habitants». Una xifra molt allunyada dels 470 que hi ha actualment.

La recomanació de Fernando Simón de cara a les Festes de Nadal

Simón ha volgut tranquil·litzar a la població afirmant que esta xifra es pot conseguir, tot i que encara estem lluny, si fem exactament el mateix que es va fer al mes de maig, i recalca que ara pot ser més difícil perquè «estem molt cansats». El doctor, com ja va dir fa tot just una setmana, continua tenint present el pont de la Constitució del pròxim 6 de desembre, que permetrà prendre futures decisions. 

El doctor i expert de Sanitat ha comentat també l'arribada de les Festes de Nadal, i ha volgut enviar un consell a la gent perquè no aparega una tercera onada de contagis en el mes de gener. «Tractarem de disfrutar el que puguem, però ho farem d'una manera que no implique, de nou, un increment de casos després de les Festes de Nadal. És el que hem d'anar fent i aprendre a fer», ha explicat.

Simón considera que «els mesos de fred poden augmentar la transmissió»

«Els mesos de fred pot ser que impliquen un increment de transmissió. L'objectiu no és començar a baixar, sinó estar en nivells de transmissió prou baixos per a saber que tenim l'epidèmia controlada», ha apuntat. Al seu torn, Simón ha volgut alterar que en el Pont de la Constitució podrien donar-se períodes d'alt risc, encara que bé és cert que les festivitats dels mesos d'octubre i novembre no van generar pujades en la transmissió del coronavirus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat revisarà les restriccions de públic en futbol base a partir del 9 de desembre" "Les mascaretes que el govern espanyol vol deixar de vendre"