L'Ajuntament de Gandia prepara la XV Marat贸 Solid脿ria de Donaci贸 de Sang per a este dissabte

L'horari de donaci贸 茅s de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.00 hores
En 2019, es van conseguir 2.708 unitats i 254 nous donants | cedida

La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil ha informat de qu猫 el pr貌xim dissabte 14 de novembre se celebrar脿 la quinzena campanya especial de donaci贸 de sang 'Gandia Solid脿ria'. Un equip del Centre de Transfusi贸 es despla莽ar脿 fins a Gandia, en la comarca de la Safor (Val猫ncia), per a atendre a tots els donants que acudisquen a l'Ajuntament de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20 hores.

芦Ara m茅s que mai en estos temps de Covid 茅s vital la participaci贸 de tota la ciutadania禄 va declarar l'edil que ha informat de qu猫 芦Gandia 茅s una poblaci贸 molt solid脿ria禄, ja que el Centre de Transfusi贸 fa unes 48 campanyes de donaci贸 durant l'any que transcorren en diferents empla莽aments de la ciutat. 芦Estic segura de qu猫 el coronavirus no frenar脿 la solidaritat dels ve茂ns i una volta m茅s conseguirem un alt nombre de donacions禄.

L'any passat, en 2019, es van conseguir 2.708 unitats i 254 nous donants. Estos resultats han donat un 铆ndex de donaci贸 de 44 donants per mil habitants, dades que es troben per damunt de la mitjana de la comarca que se situa en 32 donants per cada 1.000 habitants.

Des de l'any 2006 en el que es va efectuar la primera campanya s'han obtingut 2.262 unitats de sang, 264 corresponen a donants nous. L'any passat es van presentar a donar aproximadament 200 voluntaris.

Es necessiten m茅s de 650 unitats di脿ries

A punt d'acabar el 2020 s'han arreplegat unes 2.000 unitats i 162 donants nous. Es tracta d'una xifra important tenint en compte la greu crisi sanit脿ria que s'ha produ茂t pel virus. El Centre de Transfusi贸 vol destacar la solid脿ria col路laboraci贸 del consistori que en els moments m茅s delicats va obrir les portes a la donaci贸, per a que els ve茂ns continuaren acudint a la seua cita de manera segura i c貌moda. Gr脿cies a la seua actitud, els pacients han rebut de manera puntual la sang o hemoderivats que han necessitat.

Es necessiten m茅s de 650 unitats di脿ries per a proveir els hospitals de la nostra Comunitat. Per aix貌, tots els dies la Sanitat confia i el Centre de Transfusi贸 s'esfor莽a per a conseguir que 650 ciutadans es consciencien i s'acosten a donar sang.

Els requisits per a ser donant s贸n molt senzills, i pr脿cticament totes les persones poden ser donants. Nom茅s cal tindre entre 18 i 65 anys, pesar m茅s de 50 quilos i tindre un estat de salut normal. Les dones poden donar fins a 3 voltes a l'any i els h貌mens 4.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Naix en Val猫ncia la primera ag猫ncia espanyola d'auxiliars de vol amb s铆ndrome de Down" "Obert el termini per a presentar-se al concurs 'Coneix Godella'"