El Govern aprova la 'llei trans', que contempla l'autodeterminació de gènere

La norma permetrà el canvi de sexe en el registre a partir dels 14 anys sense necessitat d'informe mèdic ni testimonis

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts l'avantprojecte de llei trans i de drets LGTBI, una norma que permetrà el canvi de sexe en el registre a partir dels 14 anys sense necessitat d'informe mèdic ni testimonis i que veu la llum després d'àrdues negociacions entre els socis de coalició.


L'avantprojecte de llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI arriba finalment en la setmana de l'Orgull LGTBI.


A més es reconeix finalment l'autodeterminació de gènere i es podrà canviar de sexe en el Registre amb la sola declaració de l'interessat, que haurà de confirmar la seua decisió tres mesos després de presentar la primera sol·licitud.Dret de canvi de sexe a partir dels 14

 

L'avantprojecte reconeixerà el dret al canvi de sexe a partir dels 14 anys, dos més del que plantejava Igualtat en el seu primer esborrador.

Els xiquets de 12 i 13 anys necessitaran autorització judicial per a modificar l'esment registral del sexe i qualsevol menor podrà canviar el seu nom sense necessitat d'informes.


La Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI estableix un mecanisme per a evitar el canvi continu de sexe i, amb això, el frau de llei: les persones que hagen canviat l'esment registral del sexe, per a tornar a fer-lo hauran d'obtindre una autorització judicial.


Es deixa de considerar malaltes a les persones trans

 

El text farà que a Espanya es deixe de considerar malaltes a les persones trans, permetrà la filiació dels fills de les mares lesbianes i bisexuals sense necessitat de matrimoni i garantirà l'accés de lesbianes, bisexuals i trans a tractaments de reproducció assistida.


Així mateix, l'avantprojecte prohibirà les teràpies de conversió a modificar l'orientació, identitat o expressió sexual i les cirurgies de modificació genital de bebés intersexuals i establirà un règim d'infraccions i sancions -d'entre 200 i 150.000 euros) que inverteix les regles relatives a la càrrega de la prova quan es tracte de discriminació al col·lectiu LGTBI.


Llei trans i una altra llei contra la discriminació LGTBI

 

L'acord de Govern entre el PSOE i Podemos incloïa l'aprovació d'una llei trans i d'una altra llei contra la discriminació de les persones LGTBI, però finalment s'han ajuntat totes dos iniciatives.


Les principals associacions LGTBI, encara que esperen introduir millores en el tràmit parlamentari, s'han felicitat per l'aprovació de l'avantprojecte.


 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Anul·len la primera correcció de l'examen de Filosofia de les PAU" "Files interminables per a canviar les pessetes per euros"