El 'LLUM Fest 2020' de Llíria arranca esta setmana i se celebrarà fins al 9 d'agost

Llíria proposa disfrutar del seu patrimoni històric amb música
El festival se celebra enguany del 4 al 9 d'agost | Pixabay

Llíria, en el Camp de Túria (València), Ciutat Creativa per la UNESCO, convida a conéixer els seus atractius turístics a través d'un dels seus grans valors, la música. Turisme Llíria ha organitzat la segona edició del festival de Patrimoni Històric i Música Antiga 'LLUM Fest 2020', que se celebrarà del 4 al 9 d'agost en l'església de la Sang, Monument Nacional des de 1919. Este esdeveniment compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca 'MediterranewMusix'.

El públic podrà disfrutar de concerts de músiques medievals, sefardites o renaixentistesMilo ke Mandarini obrirà el Llíria Universal Music 'Special Early Music' dimarts que ve 4 d'agost. El programa d'actuacions es completa també amb altres reconeguts artistes i grups en este camp, com Piacere dei Travesi, el dia 5; Mara Aranda, el dia 6; Capella de Ministrers dirigida per Carles Magraner i amb Élia Casanova i Pi de Vittorio, el dia 7; Axabeba, el dia 8; i DeMúsica Ensemble, per a tancar el festival el 9 d'agost.

Tots els concerts, amb aforament limitat, se celebraran a les 23.00 hores. L'entrada és gratuïta però és necessari reservar-la prèviament a través de l'App Llíria.

A demés, dins d'esta proposta per a conéixer el patrimoni de la ciutat a través d'activitats culturals, Turisme Llíria també presenta l'espectacle teatral 'Giramundo' de Carles Castillo, que estarà acompanyat al piano en directe per Arcadi Valiente. Esta representació es farà este dilluns 3 d'agost a les 23.00 hores en les Termes Romanes de Mura, recentment inaugurades després del projecte de recuperació del jaciment. També es requerix fer reserva prèvia en l'aplicació municipal.

L'alcalde Manolo Civera ha ressaltat que Llíria «reactiva d'esta manera la seua important oferta de turisme cultural, que permetrà en esta ocasió visitar la ciutat, com una destinació segura, i disfrutar d'una programació musical de gran qualitat amb la participació de formacions de referència en el camp de la música antiga».

Visites guiades

En este sentit i amb motiu de la reobertura d'alguns monuments del municipi, Turisme Llíria oferirà, des de l'11 d'agost, visites guiades gratuïtes en les Termes de Mura, Mausoleus Romans, Banys Àrabs i l'església de la Sang. A demés d'estes visites monogràfiques, també es podran fer estes rutes turístic-culturals: Edeta Romana (Termes de Mura + Mausoleus Romans), Lyria Medieval (Banys Àrabs + església de la Sang), i Llíria Històrica que inclou els quatre monuments.

Per a participar en estes activitats, que eixiran des de la Tourist-Info Llíria, és necessari reservar prèviament en el telèfon 962791522 (horari: de dimarts a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 18 hores).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es disparen els contagis en una comunitat espanyola: Més de 1.000 en un dia" "La Setmana Santa d'Oliva, declarada d'Interés Turístic"