Miguel Bosé cancel·la la seua gira després de confirmar-se que va defraudar a Hisenda

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid desestima el recurs del cantant i avala que va usar empreses per a pagar menys IRPF i va tractar de deduir-se despeses personals

Continuen els problemes de Miguel Bosé amb Hisenda. Malgrat que, en 2019, després d'abonar part del seu deute, va eixir de la llista de morosos, els seus contratemps amb el fisc segueixen en augment.


El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha donat la raó a Hisenda en el seu litigi amb Miguel Bosé este dimarts, en rebutjar el recurs que el cantant va interposar en 2019 quan se'l va acusar d'usar les seues empreses per a pagar menys IRPF.


En l'acte judicial s'indica que Bosé va rebaixar la seua factura fiscal i va pagar menys gràcies a un 'entramat societari'.


El cantant es va desgravar despeses personals i va cobrar d'una societat de la qual era "administrador únic" per serveis que haguera hagut de declarar ingressos en l'IRPF i que no estaven ajustades a preus de mercat.


Desquadrament de xifres

 

Bosé, al qual la fallada es refereix amb el pseudònim de 'Don Lucas', va recórrer una decisió del Tribunal Econòmic Administratiu Regional (TEAR) de Madrid de maig de 2019.


Costaguana, empresa que pagava al cantant pels serveis que li prestava, va facturar 4,5 milions en 2010 i 1,7 milions en 2011.


No obstant això, hi ha un desquadrament entre estes xifres i el declarat per Bosé en l'IRPF, ja que l'artista va declarar uns ingressos de 509.420 euros i 195.106 euros en 2010 i 2011 per l'activitat econòmica percebuda d'esta empresa, imports que, segons Hisenda, són "notablement inferiors als obtinguts per la societat per estes prestacions de serveis en els mateixos exercicis".


El fisc conclou que Bosé usava l'empresa per a elevar els ingressos subjectes a l'impost de societats -amb tipus inferiors a l'IRPF- i rebaixar la base imposable en l'impost sobre la renda, per la qual cosa eleva les bases imposables de l'IRPF del cantant en 909.377 euros en 2010 i 266.142 en 2011.


A més, el fisc considera també que diversos de les despeses declarades per la societat de Bosé no eren deduïbles, ja que eren personals. Una decisió que el tribunal dona suport.


Cancel·lació Concerts

 


No se sap si este contratemps judicial té alguna cosa a veure, però el cas és que hi ha coincidit amb l'anunci que Miguel Bosé no trepitjarà els escenaris espanyols este estiu.

Estava previst que el cantant actuara a València, Marbella i Barcelona, però en les últimes hores s'han cancel·lat les dos primeres cites, i la tercera, que encara no tenia data, sembla que tampoc tindrà lloc. 

Este dilluns es va cancel·lar per "canvis en la gira" el primer concert dels tres, previst per al 16 de juliol a València, dins del cicle de les 'Nits a la ciutat' en l'estadi del Llevant Unió Esportiva. I l'endemà passat també ha sigut cancel·lat el de Marbella, tal com confirma el festival Starlite.

"Per canvis en l'agenda internacional de Miguel Bosé, el concert previst enguany en Starlite Catalana Occident el dissabte 24 de juliol no podrà dur-se a terme, per la qual cosa es procedirà a la devolució de l'import íntegre de les entrades", anuncia l'esdeveniment.


Davant la falta d'explicacions convincents, molts fans assenyalen al seu estat de salut com a motiu real d'esta cancel·lació de gira a tan sols un mes de la seua arrancada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oposicions en Institucions Penitenciàries per a 141 ajudants de presons" "La llista d'admesos de la borsa d'ocupació de Correus 2021 es publicarà el dijous"