La ministra de Sanitat confirma que el brot de listeriosi afecta a tot Espanya

Compartir:

La ministra de Sanitat ha confirmat que la listeriosi afecta a tot Espanya

La ministra de Sanitat ha confirmat que la listeriosi afecta a tota Espanya | EFE

 

Unes «quantitats mínimes» de la carn afectada pel bacteri listèria moncytogenes van arribar també a Castella-la Manxa i Tenerife, a més d’Andalusia, a on es va distribuir la majoria, i a les comunitats de Madrid i Extremadura.

 

D’eixa manera ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, en declaracions a la Cadena Ser, a on ha precisat que, a més dels 80 casos d’intoxicació en Andalusia i les dos sospites d’avortament, s’ha confirmat un cas de listeriosis en Extremadura i hi ha altres quatre en estudi en esta comunitat i la possibilitat d’un altre en Madrid.

 

Hi havia programat un enviament a Catalunya

La ministra ha dit que en la llista de distribució del fabricant de Sevilla figurava un enviament a Catalunya, però que no obstant això, no va arribar a esta comunitat autònoma.

 

Carn entatxonada de la marca 'La Mechá'

Carn entatxonada de la marca ‘La Mechá’ | La Mechá

 

Carcedo ha assegurat que des del passat dia 16 està activa en tota Espanya l’alerta de la xarxa de vigilància alimentària, cosa que es va comunicar a totes les comunitats autònomes perquè localitzaren el producte i es retirara, i també la xarxa d’alerta sanitària de vigilància epidemiològica per a identificar els casos que afecten la salut humana.

 

La titular de Sanitat ha deixat clar que tots els lots de la carn entatxonada de la marca ‘La Mechá’ fabricats des de maig estan immobilitzats, i ha incidit que ara del que es tracta és de detindre el brot, tractar les malalties i després vore a on es va produir la fallada. Carcedo ha insistit que este bacteri només es pot contagiar de forma oral, per la ingesta de l’aliment i no de persona a persona.

 

També pots llegir…

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...