Sanitat retira unes galetes de xiquets que contenien cànnabis

Es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants glútens que pogueren tindre el producte que s'abstinguen de consumir-lo
Imatge d'arxiu d'un xiquet agafant galetes | Cedida 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del SCIRI (Xarxa d'Alerta Alimentària Nacional), d'una notificació d'alerta traslladada per les Autoritats Sanitàries de la Comunitat Autònoma de Canàries a través d'un control oficial de mercat, relativa a l'etiquetatge incorrecte (no especifica el tipus de farina de cereal que conté) i a més inclou en la seua composició un ingredient no autoritzat (derivat de Cànnabis sativa) en galetes procedents de Països Baixos.

Les dades de les galetes de xocolate i gingebre implicades són: “Girl Scout Cookies Xocolata Kush” i “Girl Scout Cookies Ginger Kush” de la marca: Dr. Greenlove. De moment es desconeix la distribució d'aquest producte a nivell nacional. S'ha procedit a informar d'aquests fets a les Autoritats competents de les Comunitats Autònomes a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària nacional (SCIRI) i a través del Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i pinsos comunitari (RASFF).

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants glútens que pogueren tindre el producte anteriorment esmentat en les seues cases que s'abstinguen de consumir-lo.

S'activa una alerta sanitària a Espanya per falta d'etiquetatge i presència de cannabidiol en un xocolate

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha activat una alerta sobre l'absència d'etiquetatge en castellà en un producte amb presència d'al·lèrgens, així com la presència d'ingredients no autoritzats en un xocolate venut a tota Espanya.

AECOSAN ha tingut coneixement de la situació a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Nacional (SCIRI), on figurava una alerta realitzada per les autoritats sanitàries de Canàries. En aquest avís s'assenyalava que un xocolate en pastilla no contenia l'etiquetatge en castellà sobre la presència d'al·lèrgens no traduïts (gluten, llet, ous i fruits secs), a més de contindre un ingredient no autoritzat, el cannabidiol.

Els productes afectat s'anomena Cannabis Chocolate, CBD rich, Dark chocolate 40g, With hemp sedes & hazelnut pieces, i és de la marca City Seed Banks. Aquest xocolate en pastilla ha sigut distribuït des de Catalunya a tota Espanya. L'alerta sanitària ha sigut transmesa a les autoritats autonòmiques competents en la matèria, a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Nacional (SCIRI).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"TERRIBLE: Mor un xiquet d'11 anys per un tret d'escopeta a Andalusia" "ALERTA SANITÀRIA per un aliment venut a la Comunitat Valenciana"