Canvien les normes per a avançar als ciclistes en la carretera: així hauràs de fer-ho a partir d'ara

De no complir-se, serà sancionat amb 200 euros i 3 punts en el permís de conduir
Canvis en els avançaments de bicicletes   | Pxhere

Canvis en la Direcció General de Trànsit. La DGT vol acabar amb un dels grans problemes en carretera dels últims anys, en els que s'han vist un gran número d'accidents, alguns causant fins i tot la mort, en avançaments de vehicles a ciclistes. Per a dur a terme esta maniobra, fins ara, bastava amb deixar almenys un metre i mig de distància, podent envair el carril contrari si la seguretat ho permet.


No obstant això, la DGT vol protegir a col·lectiu vulnerable i presentarà novetats per a reformar la Llei de Trànsit. En este sentit, a partir d'ara serà obligatori reduir la velocitat fins a 20 km/h respecte a la màxima permesa en la via, és a dir, serà necessari alçar el peu de l'accelerador per a efectuar esta maniobra.

Això és, si estem en una carretera de 90, caldrà reduir la velocitat a un mínim de 70 per a fer la maniobra. A partir d'ara el procediment serà el següent: primer, frenar; després, separar-se metre i mig i més tard avançar. A demés, a partir d'ara s'haurà de deixar almenys dos metres de distància entre el vehicle i els ciclistes

L'incompliment d'esta nova mesura afectarà tant la butxaca com al sistema de punts del carnet: multes de 200€ i la retirada de tres punts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pedro Sánchez anuncia el nom de la nova ministra de Sanitat" "L'Ajuntament de Godella inicia una campanya de suport a l'hostaleria"