Així és el nou permís de conduir digital

La nova aplicació mòbil de la DGT permetrà portar el permís de conducció i la documentació del vehicle en format digital
 Així és el nou permís de conduir digital | EFE


El permís de conduir és un dels documents imprescindible en la nostra cartera. Sempre ho portem damunt i és que, a més de ser obligatori cada vegada que ens posem al volant d'un vehicle, en molts establiments serveix igual que el DNI com un document per a identificar-se. No obstant això, a partir d'ara, no serà necessari portar-ho damunt de manera física.


La Direcció General de Trànsit (DGT) ha llançat una nova aplicació mòbil, miDGT, amb la qual és possible centralitzar tota la informació i gestions amb la DGT en el telèfon de l'usuari. L'aplicació és totalment gratuïta i permet portar en format digital el permís de conduir i la documentació del vehicle. A més, a través d'ella és possible realitzar tràmits, com sol·licitar l'informe del vehicle, pagar multes o indicar qui conduïa el vehicle si s'ha produït una sanció de manera injusta, així com notificar si el vehicle personal el condueix habitualment altres persones.

L'APP pot està disponible tant per a dispositius Android (Google Play) com per a dispositius Apple (App Sotre). Això sí, per a accedir a ella serà necessari fer-ho amb el certificat digital, les credencials Cl@ave o amb les teues dades personals i una clau que la DGT et manarà via SMS al mòbil sempre que l'organisme tinga registrat aquest número al teu nom.


Com assegura la DGT, la documentació digital té validesa a l'efecte de trànsit i de circulació a Espanya. No obstant això, de moment, la Direcció General de Trànsit recomana portar el permís i els papers del vehicle de manera física per a major seguretat, ja que és possible que el nostre telèfon mòbil nopueda ser utilitzat en tot moment o que el conductor es trobe fora del país.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat es reunirà amb les comunitats per debatre sobre els preus dels tests" "A subhasta 71 garatges i trasters a Peníscola per un euro"